meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst Istrië

Jullie komen aan in het prachtige Istrië. Dit is bovendien ook een heel mooie streek met Motuvun als trekpleister. Verder is er ook het kleinste stadje ter wereld: “Hum”. Je rijdt langs de vele wijngaarden en komt aan in je hotel in het prachtige oude centrum van Buzet, een van de meest pittoreske stadjes van het binnenland van istrië.

 

 

Dag 2: Op truffeljacht

Vandaag zoek je truffels samen met de honden. Eerst rijd je tot een mooi gelegen domein met truffelplantages en wijngaarden. Van zodra je aankomt zie je de honden al zitten en kun je met hen kennismaken. Eerst word je verwelkomd met een truffellikeur en sapjes voor de kinderen.

Maaltijd

Daarna ga je binnen in het restaurant en mag je voor-, hoofd- en dessert proeven. Alles is immers met truffels bereid, heerlijk! Natuurlijk zijn er ook voor kinderen aangepaste gerechten als zij geen truffels lusten.

Met de honden op zoek naar truffels

Het hoogtepunt voor de kinderen is natuurlijk op stap gaan met de truffeljager en zijn honden in de plantage en de bossen. Hij neemt een paar honden mee die door het dolle heen zijn dat ze mogen vertrekken. Het zijn superlieve honden en heel veilig voor kinderen.

Onze honden hadden een viertal truffels gevonden. De truffeljager moest altijd snel reageren want de honden zelf zijn ook dol op truffels. Als je te lang wacht, eten ze die zelf op. Je kunt er zowel witte als zwarte truffels vinden. De witte zijn echter zeldzaam en zeer duur. De zwarte truffels kun je echter het ganse jaar door vinden.

Dag 3: Vertrek uit Istrië

Vandaag ga je naar de volgende bestemming. Ofwel “word je een echte speleoloog” ofwel ga je “rondtrekken in Plitvice National Park en slapen in een boomhut”? Het kan allemaal!

inbegrepen

  • Truffeljacht met speciaal getrainde honden
  • Truffellunch met voor-, hoofd- en nagerecht
  • Totale duur van de activiteit 2,5 / 3 uur
  • 2 Overnachtingen met ontbijt inbegrepen

sfeerbeelden van je hoteL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis