meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Zadar

Vandaag kom je aan in je hotel in Zadar.  Het hotel ligt vlak aan de zee en heeft een heel mooi strand , dus je kunt lekker chillen. Tegen de avond is het wel leuk om het stadje Zadar een bezoekje te brengen. Het is er echt gezellig en je hebt er prachtige gebouwen. Ga zeker naar het levendige Piazza dei Signori, een mooi plein midden in de stad.

Het zeeorgel

Het Zeeorgel is een indrukwekkend staaltje architectuur en een experimenteel muziekinstrument dat ontworpen werd om de kustpromenade een boost te geven. Het zeeorgel werd geopend in 2005 en is sindsdien een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Een marmeren trap leidt je van de promenade naar het water. Daar zie je een reeks pijpen waar de wind en golven mee spelen. Dat zorgt voor vreemde, geheimzinnige muziek die uit de gaten in de bovenste treden klinkt.

Dag 2: Wandelen door het nationaal park Krka

Vandaag ga je een prachtige wandeling maken door het nationaal park Krka.

Net buiten het nationaal park is er een parking waar je gratis kan parkeren met je huurauto. In de zomermaanden brengt een speciale bus je binnen het park tot aan de Skrandinski Buk waterval. Dat is de meest indrukwekkende waterval van het nationaal park Krka. Vroeger kon je ook zwemmen in het meer onderaan de waterval, maar dat is sinds 2021 verboden.
Toch is de wandeling zeker de moeite waard, want naast de Skrandinski Buk waterval zijn er nog een tal van andere watervallen in het park. Zo heb je de Roški Slap watervallen, die je ook kan bereiken met de auto. Je wandelt dan vanuit de speciale ingang over een prachtig houten wandelpad naar de watervallen.

De duur van deze activiteit hangt af van je vertrekpunt. Er zijn meerdere wandelroutes die verschillen in duur. Vanuit de parking dichtbij Skrandinski Buk is er een wandeling van zo’n 2 à 3u mogelijk.

Dag 3: Vertrek uit Zadar

Vandaag vertrekken jullie naar de volgende leuke ervaring! Je kunt van hieruit gemakkelijk vertrekken naar “met de tuktuk door Split” of naar “slaap in een boomhut in het Pletvice National Park”

inbegrepen

  • 2 overnachtingen met ontbijt inbegrepen
  • tickets voor nationaal park Krka

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis