meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Terras hotel in Kolasin

Dag 1: Aankomst in Kolašin

Welkom in Kolašin, een charmante stad gelegen in het hart van Montenegro, langs de schilderachtige oevers van de Tara rivier! Deze stad heeft zijn oorsprong in de 17e eeuw, toen de Turken hier een verdedigingsfort bouwden tijdens hun veroveringstochten in Europa.

Kolašin is een populaire bestemming voor gezinnen tijdens de zomer. Dankzij de ligging in een bergachtig gebied, op een hoogte van 965 meter boven zeeniveau, biedt Kolašin een welkome ontsnapping aan de hitte, zelfs in de warmste maanden. Dompel je met de kinderen onder in de weelderige natuurlijke schoonheid van de omgeving!

Dag 2: Op de kabellift met wandelschoenen

Hey daar, avonturiers! Klaar voor een supercoole coole hike met het gezin in de mooiste bergen van Montenegro?

Jullie kunnen de beentjes eerst nog even sparen want jullie starten met een zalig ritje in de kabellift naar de top van de Troglav berg, 2072 meter boven de zeespiegel! Dan begint de echte pret: met de een enthousiaste gids die barst van de leuke weetjes, gaan jullie wandelen naar de top van Crna Glava, op 2139 meter. Onderweg genieten jullie van adembenemende uitzichten op de omliggende meren en indrukwekkende bergen!

Van al dat stappen, krijg je honger natuurlijk. Tijd om te stoppen in katun Vranjak. De term “katun” verwijst naar een traditionele nederzetting in Montenegro, typisch voor de bergachtige regio’s van het land. Het is vaak gelegen op hooggelegen weilanden of bergplateaus en wordt gebruikt door herders tijdens de zomermaanden wanneer ze hun kuddes naar hogere weiden brengen om te grazen. Jullie kunnen volop genieten van de rust en sereniteit van deze afgelegen locatie en de traditionele gerechten en gastvrijheid die kenmerkend zijn voor de Montenegrijnse bergcultuur.

 

Dag 3: Vertrek uit Zabljak

Nu kan je met het gezin verder reizen naar de volgende bouwsteen. Je kan met de kinderen kiezen voor:

 

inbegrepen

  • 2 overnachtingen met ontbijt inbegrepen
  • ritje met de kabelbaan + wandeling met gids

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis