meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst Perast

Een bezoek aan Perast met kinderen is een betoverende ervaring voor jong en oud! Dit pittoreske stadje, gelegen aan de Baai van Kotor in Montenegro, is doordrenkt van Venetiaanse architectuur en ontvangt jullie met charmante straatjes, gezellige pleinen en adembenemende uitzichten.

Jullie logeren hier in een heerlijk hotel aan het water met prachtig zicht op de baai. Genieten!

Dag 2: Met de speedboat naar Lady of the Rocks

Vandaag verkennen jullie met de kinderen de magnifieke omgeving vanop het water! Met een privé-speedboat cruisen jullie langs de betoverende baai, varen jullie langs kleine dorpjes en bezoeken jullie het eiland met de legendarische kerk “Our Lady of the Rocks”. De kinderen zullen dol zijn op de boottocht maar ook het verhaal achter de kerk  en het schilderachtige uitzicht zullen hun verbeelding prikkelen.

De legende gaat als volgt:

“Lang geleden in dit kleine vissersdorp Perast, ging een groep dappere vissers de zee op om hun vangst binnen te halen. Op een dag, toen ze terugkeerden naar huis, vonden ze een geheimzinnige schat op de zeebodem – een prachtige afbeelding van de Maagd Maria met baby Jezus. De vissers waren verbaasd en namen de afbeelding mee naar huis. Ze vertelden het hele dorp over hun ontdekking. De mensen waren zo blij en dankbaar dat ze besloten iets heel bijzonders te doen.

In plaats van de afbeelding gewoon thuis te bewaren, besloten de inwoners van Perast om een magisch eiland te maken. Ze gebruikten stenen, aarde en zelfs oude gezonken schepen om een klein  eiland in de zee te bouwen. Op dat eiland bouwden ze een idyllische kapel en noemden het “Onze-Lieve-Vrouw van de Rotsen” (Our Lady of the Rocks).

Elk jaar op 22 juli vieren de mensen van Perast een groot feest ter ere van de Maagd Maria. Ze versieren hun boten met kleurrijke bloemen en varen naar het eiland voor een speciale ceremonie. Het is een dag vol vreugde en dankbaarheid voor de wonderen van de zee. En zo blijft het verhaal van het magische eiland en de schat van de zee levend, doorgegeven van generatie op generatie.”

Dag 3: Vertrek uit Perast

Vandaag reis je met het gezin verder naar de volgende bouwsteen. Je kan met de kinderen kiezen:

inbegrepen

  • Privé-speedboattour met kapitein vanuit Perast naar Our Lady of the Rocks
  • 2 Overnachtingen met ontbijt inbegrepen

sfeerbeelden van je hoteL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis