meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Hotel Meer Skadar

Dag 1: Aankomst in Skadar

Het meer van Skadar is een prachtig meer op de grens van Montenegro en Albanië. Het is met een oppervlakte van minstens 368km2 het grootste meer van de Balkan.

Skadar Lake is vernoemd naar de Albanese stad Skadar, terwijl de legende zegt dat het is ontstaan nadat een vrouw, verheugd over de terugkeer van haar man van de oorlog, vergat de kraan dicht te draaien. Het grootste deel van het meer bevindt zich aan de Montenegrijnse zijde, waar het vandaag het populaire nationale park vormt.

Vandaag kun je samen met de kinderen even bijkomen na de lange rit naar Montenegro en genieten van een frisse duik in het zwembad van het hotel.

Dag 2: Vogels spotten op het meer van Skadar

Als je in Montenegro reist samen met je kinderen, is dit een heel leuke ervaring. Vanuit een klein vissersdorpje varen jullie met de boot naar het meer van Skadar. Hier zijn namelijk 281 geregistreerde vogels te spotten. De vogels die wij vooral gespot hebben zijn aalscholvers en de prachtige blauwe en witte reigers. Misschien heb je geluk en zie je de bekendste vogel : de Dalmatische pelikaan.

De boottocht

De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Dit was lang genoeg voor onze kinderen om toch te genieten van het prachtige landschap en de vogels te spotten.

 

Dag 3: Vertrek uit Skadar

inbegrepen

  • 2 overnachtingen met ontbijt inbegrepen
  • 2 uur durende boottocht op het meer van Skadar

sfeerbeelden van je hotel

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis