meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Bridge over the River Kwai

Dag 1: Aankomst Kanchanaburi

Kanchanaburi is een bekend stadje, vooral om zijn “Bridge over the River Kwai” die je uiteraard onderweg ook gaat bezoeken. Ook ga je even mee op de trein over de “Burma Death Railways”. Dit is het stukje spoorweg waar duizenden krijgsgevangenen werkten aan de 415 km lange Burma-Thailand spoorweg. De meeste van deze mannen waren Australisch, Nederlands en Brits. De spoorweg was bedoeld in 1943 om mannen en materiaal te verhuizen naar het Burmese front waar de Japanners tegen de Britten vochten.

kinderen wassen de olifanten

Dag 2: Op naar de olifanten!

olifanten eten geven

Bij aankomst kan je de olifanten ontmoeten en eten geven. Breng wat tijd door met deze prachtige dieren om ze te observeren. Help de verzorgers met het schoonmaken van de groenten en fruit en bereid wat kleverige rijst (de oudere olifanten hebben geen tanden meer) om een heerlijke maaltijd voor de olifanten te maken. Na de lunch heb je twee mogelijkheden om de middag door te brengen. Ofwel ga je voedsel voor de olifanten verzamelen of planten. Ofwel bereid je de fruitmanden die de olifanten ’s middags eten.

baden met de olifanten

Het hoogtepunt is natuurlijk het baden en schoon schrobben van de olifanten. Daarna mag je de dieren voederen met groenten en fruit die je daarvoor bereid hebt.

Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar het hotel. Rust daar maar goed uit na deze spannende dag onder de olifanten.

Dag 3: Vertrek uit Kanchanaburi

Je vertrekt naar Bangkok om dan de trip verder te zetten naar Chiang Mai (bouwsteen “Rij zelf met een tuk tuk en ga naar een Thaise school”) of je reist verder om te chillen op het strand.

Je kan ook avonturen beleven in de jungle van Khao Sok.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen in Kanchanaburi aan de River Kwai met ontbijt
  • Bezoek aan de brug van de River Kwai, het oorlogsmuseum, de dodenspoorweg, hellfire pass (lunch inbegrepen) onder leiding van een Engelstalige gids
  • Bezoek aan de olifanten (volledige dag) met lunch en onder begeleiding van een gids
  • Transfers

Sfeerbeelden van je lodge

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis