meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Met de tuktuk door Bangkok met kinderen

Dag 1: Aankomst Bangkok

Vandaag kom je aan in Bangkok. In veel gevallen is dit met de ochtendvlucht uit België. Je rust wat uit in je hotel, want wij hebben speciaal gezorgd dat je al vroeg in je kamer kunt inchecken.

Als je zin hebt kun je in de late namiddag eens de chauffeur van een tuktuk aanspreken en een tochtje vragen door Bangkok. Superleuk voor de kinderen.

 

Dag 2: Met de fiets door Bangkok

’s Morgens vroeg pikt de chauffeur jullie op en brengt jullie naar het startpunt van deze tour. Vandaag gaan jullie met de fiets door Bangkok. Er zijn fietsen voorzien voor kinderen en zitjes voor de allerkleinsten. De tour duurt 3 uur en is gemakkelijk ook voor de niet-ervaren fietsers.

Een fietstour in Bangkok is niet alleen een ideale manier om te ontsnappen aan de hitte van deze enorme stad. Het is de beste manier om toegang te krijgen tot het hart van deze enorme diverse wereldstad.  De fietstour komt in gebieden die ontoegankelijk zijn voor auto’s en veel ander verkeer. Al fietsend, weg van het beruchte verkeer en de grote wegen van Bangkok, komen wij op kleine weggetjes, steegjes, marktjes en voetpaden die elke reiziger kan appreciëren.

chinatown

Deze tocht begint in het hart van Chinatown, een van Bangkok’s meest bedrijvige buurten. We fietsen door bochtige nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes, en ateliers. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen; de geur is afkomstig van kokende mensen op straat. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten. Dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

thonburi

Halverwege de tocht verlaten we Chinatown en steken de Chao Phraya rivier over. Met een magistraal uitzicht op de skyline van de stad achter ons fietsen we Thonburi in, dat ooit de hoofdstad van Thailand was (Thonburi was historisch gezien de derde hoofdstad van Thailand). Je merkt meteen dat dit deel van de stad veel rustiger is. Er is veel meer groen en de mensen zijn er gemoedelijker, vriendelijker. We fietsen door woonwijken, zo af en toe begroet door glimlachende bewoners. We hebben nu echt de gebaande paden verlaten. We ervaren nu het echte Bangkok.

Dag 3: Vertrek uit Bangkok

Vandaag vertrek je uit Bangkok. Ofwel ga je naar de bouwsteen “Op kookles bij de Thai en op bezoek bij de aapjes” ofwel vlieg je naar het noorden voor de bouwsteen “Op de fiets en naar de olifanten in Chiang Mai” of “Rij zelf met de tuk tuk en ga naar een Thaise school”.

wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen in Bangkok met ontbijt
  • 3 uur durende fietstocht door Bangkok onder leiding van een gids. Er zijn kinderfietsen en zitjes voor de kleinere kinderen. Lunch en overtocht op het water inbegrepen.

sfeerbeelden van de lodge

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis