meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Hotel in Sukhothai aan het water

Dag 1: Aankomst Sukhothai

Vandaag kom je toe in Sukhothai dat ooit de hoofdstad van Thailand was in de bloeiende 13e en 14e eeuw. De rijkdom werd toen vooral geïnvesteerd in het bouwen van indrukwekkende tempels die vandaag de dag nog steeds supergoed bewaard zijn. Een magische authentieke plek om te ontdekken met kinderen!

Je overnacht in het oude stadsdeel van de stad in een rustig hotel gelegen in het groen rond mooie lotusvijvers. Geniet van een frisse duik in het mooie zwembad!

Dag 2: Trek je keukenschort aan en tover Thaise topgerechten

Vandaag komen 2 kokinnen jullie ophalen voor een heerlijk avontuur in de Thaise keuken.

Eerst bezoek je de plaatselijke markt waar ze jullie verwonderen met typisch Thaise fruit-en groentensoorten, roze (gefermenteerde) eieren en het beste taartenkraam van Thailand! Jullie kopen de nodige ingrediënten voor jullie 4-gangen-diner en rijden dan door naar de keuken die ruim ingericht is zodat iedereen kan snijden, hakken, vijzelen, koken, braden, … en dit met zalig zicht op een bananenplantage.

Wij maakten de gekende papayasalade (mama’s favoriet), Pad Thai noedels, fried rice (favoriet vd dochter), Panang curry volgens hun geheime familierecept en een heel leuk kleurrijk Thais dessert! Rosalie leerde ook hoe je van een tomaat een roosje kan maken, wat ze natuurlijk geweldig vond!

Tempel Sukhothai

Dag 3: Vertrek uit Sukhothai

Vandaag kan je verder naar het Noorden richting Chiang Mai en kan je kiezen voor deze activiteiten: “Op de fiets en naar de olifanten in Chiang Mai”, “Rij zelf met een tuk tuk en ga naar een Thaise school” of “Leef samen met de lokale bevolking”.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen en ontbijt
  • Kookworkshop

Sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis