meta_pixel
Van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Skyline Johannesburg

Dag 1: Aankomst Johannesburg

Na aankomst in de luchthaven,  ga je ter plekke jullie huurwagen ophalen : vergeet niet dat er in Zuid-Afrika links gereden wordt 😉 Jullie rijden door naar een leuke guesthouse met fijn zwembad in een mooie en veilige buurt van Johannesburg.

Johannesburg is bekend als de “City of Gold” want het ontstond in 1886 toen er goud werd ontdekt in de Witwatersrand, een rijke goudader die door het gebied liep. Dit leidde tot een enorme goudkoorts, waar duizenden mensen van over de hele wereld naartoe trokken om hun fortuin te zoeken. Binnen enkele jaren groeide de nederzetting uit tot een bruisende stad met een diverse bevolking van mijnwerkers, ondernemers en avonturiers. Johannesburg werd het financiële en economische centrum van Zuid-Afrika en bleef dat tot op de dag van vandaag. Deze metropool is een smeltkroes van culturen en biedt een unieke mix van geschiedenis, avontuur en cultuur. Het is een stad vol contrasten, waar het verleden samensmelt met het heden en waar je de diversiteit en veerkracht van de Zuid-Afrikaanse samenleving kunt ervaren.

Dag 2: Fietsen door Soweto

Vandaag ga je op fietsavontuur naar Nelson Mandela! Een enthousiaste lokale gids komt jullie met de kinderen oppikken aan de receptie van jullie guesthouse.  Hij neemt jullie al fietsend mee op sleeptouw door ’s wereld beroemdste township Soweto, een iconische en historische wijk waar bijna 1/3 van de bevolking uit Johannesburg nog steeds woont.

Je maakt kennis met de verschillende delen van Soweto en zijn geschiedenis. Vooral de Soweto-opstand en het verzet tegen de Apartheid blijven tot op heden nazinderen. Bepaalde gebieden hebben zich ondertussen ontwikkeld tot kleine welvarende buitenwijken, terwijl in andere wijken helaas nog steeds veel armoede heerst. Jullie bezoeken het Hector Pieterson Museum en Vilakazi Street, waar Nelson Mandela gewoond heeft en waar de bisschop Desmond Tutu zijn huis heeft. Jullie proeven ook van de levendige straatcultuur en het dagelijks leven door een bezoek aan enkele lokale projecten. En jullie leren ook een mondje in 1 vd plaatselijke talen (want wist je dat Zuid-Afrika 11 officiële talen heeft?). Zo kunnen jullie de gastvrije bevolking vriendelijk begroeten terwijl je hun cultuur en tradities van dichtbij beleeft.  Een interactieve en leerrijke tour voor gans het gezin waarbij jullie de vele gezichten van Soweto actief leren kennen!

Dit fietsavontuur is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, die ook wel interesse hebben in de geschiedenis van het land.

Dag 3: Vertrek uit Johannesburg

Vandaag vertrek je weer uit Johannesburg. Ideaal ga je nu de Big Five spotten en bezoek je een park als Pilanesberg of het Krugerpark.  Je kan zowel in Hazyview als White River verblijven.

Wat is inbegrepen

  • 2 overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • De fietstour door Soweto voor de familie inclusief materiaal

SFEERBEELDEN VAN HET HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis