Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel
standbeeld Nelson Mandela

Dag 1: Aankomst Johannesburg

Je komt aan op het vliegveld in Johannesburg. Indien je een auto hebt gehuurd, kan je die daar afhalen en vertrekken naar je eerste verblijfplaats. Je verblijft in het hart van de stad, de mooie en veilige wijk Sandton.

De stad Soweto

Dag 2: Fietsen door Soweto

Vandaag ga je op fietsavontuur naar Nelson Mandela. de activiteit duurt en halve dag in het township en je maakt er kennis met de verschillende gemeenschappen. Daarnaast, leer je er ook de geschiedenis van deze township kennen. Anderzijds proef je echt van de cultuur en het leven van vandaag dankzij onze lokale site-gids.

De hoogtepunten;
  • Historische monumenten uit de tijd van de studentenopstanden van 1976.
  • De gedenkplaats van Hector Pieterson.
  • Vilakazi Street, waar Nelson Mandela gewoond heeft en waar de bisschop Desmond Tutu zijn huis heeft.

En dat namelijk allemaal met de fiets! Je bezoekt de verschillende delen van Soweto. Zo ontdek je dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Er is echter nog steeds behoefte aan ontwikkeling en er heerst nog veel armoede. Tegelijk ontwikkelden sommige gebieden zich tot “kleine welvarende buitenwijken”.

Met deze tour krijg je inzicht in de vele gezichten van Soweto. Daarnaast herbeleef je het verleden met de Soweto-opstand en het verzet tegen de Apartheid. Dit fietsavontuur is geschikt voor kinderen vanaf 12j die ook interesse hebben in de geschiedenis van het land.

Dag 3: Vertrek uit Johannesburg

Vandaag vertrek je weer uit Johannesburg. Ideaal ga je nu de Big Five spotten en bezoek je een park als Pilanesberg of het Krugerpark.  Je kan zowel in Hazyview als White River verblijven.

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 142 p.p.€ 106 p.p.

Wat is inbegrepen

  • 2 overnachtingen (inclusief ontbijt)
  • De fietstour door Soweto voor de familie inclusief materiaal

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli of augustus voor 2 volwassenen en 2 kinderen* op één kamer. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Voor de beste prijsgarantie, kopen wij deze valuta in op het moment van de boeking.

* van 3 tot 11 jaar.

SFEERBEELDEN VAN HET HOTEL

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis