meta_pixel
Van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst Kaapstad

Je komt aan in je lodge. Kaapstad hoeft echter weinig introductie: het is een combinatie van bergen, zee en wijngaarden. Iets waar iedereen namelijk van houdt. Dit is een stad met twee gezichten, namelijk Europees en Afrikaans. Ondanks de contrasten is Kaapstad een veilige en ontspannen stad, die je zeker niet mag overslaan.

Dag 2: Op de supersteps!

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kaapstad is de Tafelberg, een indrukwekkende berg die hoog boven de stad uitsteekt met een vlakke top van bijna 3 km². Vandaag verkennen jullie deze regio op een toffe manier met supersteps!

Maak je klaar voor een 5km lange offroadroute van Signal Hill naar de Bo-Kaap. Ben je afgedaald langs dit spoor, dan wacht een laatste afdaling. Dit over een smal pad van dé benchmark van Kaapstad: de Tafelberg. Supersteps zijn niet gemotoriseerd maar vormen een duurzaam transportmiddel. Het afdalen op de supersteps gaat zeker niet te snel, iedereen kiest zijn eigen tempo en het is haalbaar voor iedereen. Jongere kinderen gaan bij de volwassenen op de step.

De rest van de dag ben je vrij om zelf op verkenning te gaan in Kaapstad en omgeving.:

  • Een leuke plek met veel sfeer is het historische hart van Kaapstad, het Victoria & Alfred Waterfront, dat charmante oude gebouwen herbergt en leuke lokale marktjes. Passeer zeker eens in Den Anker op de pier. In dit Belgisch restaurant kan je heel lekker eten met schitterend uitzicht op de Tafelberg.
  • Als jullie houden van  schilderachtige geplaveide straatjes en kleurrijke huizen dan is de buitenwijk Bo Kaap zeker een aanrader. Geniet van authentieke Kaapse gerechten en bezoek er de oudste specerijenwinkel van Kaapstad!

Dag 3: Vertrek uit Kaapstad

Deze ochtend kunnen jullie nog even zelf op verkenning in de regio:

  • Bezoek Boulders Beach om er de pinguïnkolonie van dichtbij te bekijken. De dieren leven hier omwille van de overvloed aan vis in deze baai. Je ziet er pinguïns nesten bouwen, op hun eieren zitten of rondhossen en zwemmen in zee. Dit is echt een leuk spektakel dat door kinderen van alle leeftijden gesmaakt wordt.
  • Ook het natuurdomein Kaap de Goede Hoop is zeker een bezoekje waard. Je kan er mooi wandelen tussen dramatische kliffen, azuurblauwe oceaan en  weelderige vegetatie. Het was een belangrijk oriëntatiepunt voor zeelieden tijdens de ontdekkingsreizen in de 15e en 16e eeuw en de vuurtoren kan nog steeds bezocht worden. Geniet van een panoramisch uitzicht over de oceaan en de omliggende landschappen.
  • Proef nog even van verse vis in de schilderachtige haven van Hout Bay. Je vindt hier verschillende lokale visrestaurants met heerlijk verse zeevruchten. Trek nadien naar het strand met de kinderen voor wat beachfun.

Volgende bouwsteen

Je kan vervolgens vertrekken naar de volgende bouwsteen. Je kan “walvissen” gaan spotten van dichtbij in Hermanus. Of je kan naar Stellenbosch gaan voor enerzijds te “fietsen door de wijngaarden” of anderzijds “wijn en sapjes te proeven“.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen en ontbijt
  • De supersteps tour onder begeleiding van een gids met materiaal en transfers inbegrepen naar boven.

sfeerbeelden van de lodge

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis