meta_pixel

1/ Drijvende huisjes op de River Kwai

Slapen op het water, dat is een unieke ervaring. Dit vinden kinderen gewoon fantastisch. Je gaat naar je slaapplaats met een longtailboot en je verblijft op het water in de drijvende huisjes. ’s Avond doe je het zonder elektriciteit, maar wel met veel olielampjes die alles verlichten. Wees gerust, aan het nodige comfort is er geen gebrek. De bedden met muggennetten zijn heel comfortabel. Ons gezin heeft er alvast prima geslapen. Wij hadden twee huisjes naast elkaar: eentje voor ons en eentje voor de 3 kinderen. Op het water zit een lichte stroming, de kinderen kunnen er met hun zwemvesten in springen en zich laten meedrijven. Even verder klimmen ze gewooon weer uit het water. Onze kinderen hebben zich hier uren mee geamuseerd. Meer info? Ga naar de bouwsteen:  “Slapen in de drijvende huisjes op de river Kwai”.

2/ Eco Bamboe hotel in Chiang Rai: een “zen” locatie

Ongeveer een half uurtje rijden van Chiang Rai, bovenop een berg, verbleven wij in dit bamboe hotel. Dit is een geweldige locatie, midden in de jungle. Wij bleven er maar nieuwe terrasjes met prachtige vergezichten ontdekken. Geniet zeker van het groot terras met zicht over de jungle aan je kamer. Met dit uitzicht over bergen en de vallei. En check zeker ook het ontbijt met heerlijke verse producten.

Televisietoestellen en elektronische wekkers zijn er niet in je kamer. In je bamboe-accommodatie ontwaak je rustig  met het geluid van de ontwakende jungle.

Onze kinderen hebben zich prima geamuseerd in de infinity pool. Dit was alweer een plek waar je niet kon stoppen met foto’s maken, zo mooi was het daar. Dit hotel is niet de standaardlodge, maar moet je zeker kiezen bij de bouwsteen : “Ontdek de gouden driehoek in je privé longtailboot”.

3/ Luxe tentenkamp in Khao Yai

Ook dit is een pareltje, maar nu vlakbij het Khao Yai National Park. Het tentenkamp is gelegen midden tussen de bergen en weeral met prachtige zichten op de omgeving. Je kunt er zowel verblijven in tenten als in een luxe boomhut. Elke tent en boomhut heeft een eigen badkamer met douche of bad en de bedden zijn groot en luxueus.

Duik zeker in het heel mooi zwembad en geniet van je ontbijt met zicht op de bergen. Dit is gewoonweg een heerlijke locatie. ’s Avonds dineer je in het restaurant ter plaatse, dus je hoeft niet je niet meer te verplaatsen naar een restaurant. Deze lodge hoort bij bouwsteen: “Door de jungle van Khao Yai”.

 

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis