meta_pixel

Top 5 activiteiten aan de Amalfikust met kinderen

Zin om op vakantie te gaan met de kids, maar wil je niet te ver reizen? Overweeg dan zeker een vakantie in Italië en specifieker nog: aan de Amalfikust! Niet enkel kan je er genieten van de prachtige zichten en de mooie stranden, maar je kan er ook super lekker eten en unieke activiteiten doen. Hier sommen wij onze top 5 op.

1. je eigen motorboot huren

Met deze bouwsteen kan je chillen combineren met plezier beleven. Je krijgt de sleutels van je eigen motorboot voor een hele dag en bepaalt zelf wat je doet en hoe je de dag verdeelt. Zo kan je langs de kust van Sorrento varen of koers zetten naar het eiland Capri. Geen probleem als je een hele dag gewoon wilt rondvaren, genietend van een gezellige zeebries en de frisse geur van het water. Als je toch liever het anker uitwerpt en met de kids in het water plonst, dan is dat ook mogelijk! Je kan dan rond de boot snorkelen en zwemmen naar hartenlust. Daarna kan je uitrusten of zonnen op de kussens vooraan.

2. maak je eigen napolitaanse pizza

Pizza’s komen in allerlei verschillende vormen. In Rome vind je pizza’s met een dunne korst, in Milaan vind je er met een krokante en dikkere bodem en in Napels vind je er met een heel dunne bodem en een luchtige, maar krokante korst.
Met onze bouwsteen krijg je een kookles in Napels om zelf de beste Napolitaanse pizza te maken. Samen met een echte pizzaiolo kneed je dan het deeg, voeg je de tomatensaus toe, versier je de pizza met je favoriete ingrediënten en mag je zelf de pizza in de steenoven steken en er weer uit halen.
Begin jij ook al te watertanden?

3. warmwaterbronnen op het eiland ischia

Warmwaterbronnen bestaan uit geothermisch verwarmd grondwater uit de aardkorst. Met andere woorden, het is een natuurlijk en lekker warm bad. Op het eiland Ischia bevindt zich een prachtig domein met een aantal van die warmwaterbronnen. Je kan er uitrusten en genieten van de warmte van de waterbronnen. Voor de kleine speelvogels die moeilijk rustig blijven zitten, zijn er ook twee zwembaden beschikbaar! Je kan natuurlijk ook altijd opteren om naar het strand dat dichtbij ligt te gaan.

4. Familie raften in cilento

Voor de avonturieren onder jullie zijn er natuurlijk ook geweldig coole activiteiten! In het nationaal park Cilento kan je namelijk gaan familie raften. Je raft wordt meegesleept door de stroom en jullie vliegen over de watervalletjes. De prachtige omgeving van het nationaal park maakt deze leuke activiteit echt helemaal af. Rijk aan adrenaline en onvergetelijke herinneringen zullen jullie deze activiteit afronden. Een echte aanrader voor families met tieners of echte durvers!

5. Kennismaken met de buffels

Buffels zijn niet alleen super lieve dieren, maar zijn ook nog eens verantwoordelijk voor de heerlijke Mozzarella di Bufala! Die mozzarella is anders dan de gewone mozzarella, want hij heeft een smeuïge kern. In Paestum kan je een buffelboerderij bezoeken waar je de buffels kan aaien en voederen.
Wat is er beter dan buffels ontmoeten? Baby buffels ontmoeten! De buffelboerderij heeft er een aantal waarmee je ook kan kennismaken. Super schattig. Tijdens deze activiteit kan je ook zien hoe de mozzarella nu eigenlijk wordt gemaakt.

MEER INFO?

Wil je meer weten over de verschillende ervaringen? Op onze website vind je deze en nog meer activiteiten aan de Amalfikust. Allemaal kindvriendelijk natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis