meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Mengwi

KONINKLIJKE ONTVANGST

Welkom in Mengwi waar jullie meteen koninklijk worden ontvangen. Je logeert hier in een echte villa van de koninklijke familie waar de afstammelingen zelf nog af en toe wonen. De meest authentieke plek om te overnachten in een adembenemende omgeving. De kamers hebben een unieke buitendouche en aan het zwembad heb je een geweldig zicht op de omringende rijstvelden. Genieten!

TIJD VOOR MUZIEK & ONTSPANNING

In de namiddag komt een professionele “gamelan” speler jullie leren hoe je op de gamelan speelt. Gamelan is het belangrijkste element binnen de traditionele Indonesische muziek. Wolf , onze jongste zoon vond dit geweldig. Hij mocht een gans uur leren spelen en gaf dan ons een privé-concertje. Aanrader voor kinderen!

Indien gewenst kunnen jullie ook nog enkele rustgevende activiteiten bijboeken. Het hotel biedt yogasessies aan voor elk niveau alsook Balinese massages. Beiden zijn heel betaalbaar en onze pubers vonden dit een heerlijk ontspannend uurtje.

 

Dag 2: Fietsen tussen de rijstvelden

Vandaag ga je fietsen tussen de rijstvelden op de mountainbike. Er zijn fietsen voor volwassenen, tieners en kinderen alsook kinderzitjes zijn aanwezig zodat iedereen kan deelnemen aan deze avontuurlijke fietstocht.

Je kan kiezen uit verschillende fietsniveaus:

  • De gemakkelijkste tour duurt 2u en hierin zijn veel stopjes verwerkt: in een dorpje, bij de mensen thuis, in een authentiek winkeltje, …
  • De mediumtocht duurt ongeveer even lang maar hier ga je vooral fietsen door de prachtige rijstvelden en stop je minder onderweg.
  • De zwaarste tocht duurt 3u en hier doorkruis je nog iets langer de groene landschappen vol rijstterrassen.

Geert en Finn (onze zoon van 16) hebben gekozen voor de medium tocht. Onderweg mochten ze toevallig meewerken op het rijstveld en mochten ze ook prachtige vliegers oplaten samen met de Balinese kinderen.

Kinderen zwaaien Mengwi

Dag 3: Vertrek Mengwi

Vandaag kan je nog een dag langer in Mengwi blijven om via de bouwsteen slapen als een koning, leven als een balinees de authentieke balinese couleur locale van dichtbij te beleven.

Ofwel reis je verder naar Munduk en kan je onderweg de mooiste familiefoto’s nemen langs onze instagramroute vol iconische spots. Ter plaatse kan je genieten van een hike naar wondermooie watervallen of in het decor van Jungle Book stappen via een adembenemende jungletocht met kanotrip.

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Fietstocht met lokale gids tussen de rijstvelden

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis