meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Onderweg naar Jasper

Dag 1: Aankomst in Jasper National Park

Welkom in Jasper, een perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en gezelligheid! Gelegen te midden van de indrukwekkende Canadese Rockies, biedt Jasper niet alleen adembenemende natuurschoon, maar ook een charmant stadje dat wacht om ontdekt te worden.

Verken vandaag al even met de familie de gezellige straten van Jasper met verschillende lokale ambachtelijke winkeltjes en boetieks. Of ga een heerlijk hapje eten in één van de leuke restaurantjes. Slenter nadien door de pittoreske straten van het stadje en geniet van de ontspannen sfeer.

Dag 2: Ijsavontuur op de Athabasca-gletsjer

KLAAR VOOR WAT IJSPRET?

Jullie gaan vandaag op ijsavontuur op de Athabasca-gletsjer, een van de meest adembenemende ijsvlaktes in de Canadese Rockies. Deze gletsjer maakt deel uit van het Columbia-ijsveld en is al meer dan 10.000 jaar oud!

Stap met de kinderen in een wereld vol ijzige avonturen terwijl je de Athabasca-gletsjer verkent! Laat je betoveren door de koude pracht en praal van dit natuurwonder, terwijl je een glimp opvangt van de eeuwenoude geschiedenis van het ijs.

IJSAVONTUUR OP DE ATHABASCA-GLETSJER

De Athabasca-gletsjer is een van de meest toegankelijke gletsjers in Jasper. Je kunt hier met de auto naartoe rijden en dan met een speciale gletsjerbus verdergaan tot aan de gletsjer. Via een  fascinerende wandeltocht met ervaren gids krijg je de unieke kans om op het ijs te lopen en meer te leren over gletsjervorming en het belang van behoud.

TOPPER VOOR JONG EN OUD
  • Op de Athabasca-gletsjer kun je de spectaculaire ijsformaties van dichtbij bewonderen en leren over het ontstaan en de evolutie van de gletsjer.
  • Bij de Glacier Skywalk kun je over een glazen platform lopen, hoog boven de Sunwapta-vallei, en genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

Vergeet jullie camera niet!

Dag 3: Vertrek uit Jasper

Vanuit Jasper kun je naar je richting Clearwater om te gaan raften ofwel richting Banff via de panoramische Icefield Parkway. In Banff zelf kan je het adembenemende landschap verkennen via een superleuke Via Ferrata!

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Bezoek + wandeling op de Athabasca-gletsjer

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis