meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Clearwater

Welkom in het charmante Clearwater, de toegangspoort tot het nabijgelegen Wells Gray Provincial Park! Het park staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen, kristalheldere meren en ongerepte wildernis die jullie morgen gaan ontdekken.

De ideale plek voor wat quality time met het gezin!

 

Dag 2: Wildwateravontuur op de Clearwater rivier

Maak je klaar voor een spannende dag: jullie gaan raften met de kinderen in het Wells Grey National Park!

Wildwateravontuur op de Clearwater rivier

Eerst worden jullie met een oude schoolbus naar het beginpunt gebracht om de gepaste kledij aan te trekken. Jullie krijgen elk een helm, wetsuit, reddingsvest en een serieuze briefing over wat te doen mocht je uit de boot vallen.

Daarna is het tijd voor actie: met de familie op wildwateravontuur! Jullie stappen in de boot en passeren meteen enkele coole stroomversnellingen. Hierbij spat het water in en rond de boot en worden jullie een paar keer goed nat, maar dat kan de pret niet drukken. Het wordt lachen en gieren van de spanning terwijl jullie de golven trotseren die jullie keer op keer verfrissen. Onze zoon Wolf kreeg hier niet genoeg van en is overtuigd: “Hoe meer water , hoe beter !”

Daarna stappen jullie even aan wal en nemen jullie de rafts mee op een korte en makkelijke hike om een waterstukje te vermijden waar het echt gevaarlijk is. Verderop leggen jullie de rafts terug in het water en kunnen jullie de watertocht verderzetten!

Wij mochten ook ons even zelf laten meedrijven in de stroomversnellingen in het water, dat was ook geweldige ervaring!

Conclusie: een zalige dag vol sensatie in een spectaculaire omgeving, aanrader!

Deze familierafting is mogelijk voor kinderen vanaf 7 jaar.

Dag 3: Naar de watervallen

Vandaag geniet je nog een dagje langer van Wells Grey National Park met de kinderen. Jullie ontdekken er vier verbazingwekkende watervallen. Helmcken, Dawson, Moul en Spahat Falls wachten op jullie. Laat je betoveren door het bulderende water, de nevel en de majestueuze omgeving!

  • Helmcken Falls: de ‘koningin’ van de watervallen in Wells Gray, zal je verbazen met haar machtige neerstortende water. Het uitzicht vanaf de uitkijkplatforms is adembenemend. Kinderen kunnen hier de kracht van de natuur voelen terwijl ze luisteren naar het donderende water. Tip: neem een verrekijker mee om vogels te spotten in de omliggende bossen.
  • Dawson Falls: een schilderachtige waterval die uit een sprookjesboek komt. De wandelpaden rondom bieden fantastische vergezichten en geweldige plekken om te picknicken. Kinderen en tieners kunnen de natuurlijke glijbanen op de rotsen uitproberen – een verfrissend avontuur!
  • Moul Falls: een verborgen juweeltje met een geheim: je kunt achter de waterval lopen zonder nat te worden! Geniet van een leuke boswandeling om bij de waterval te komen, en laat je kinderen en tieners genieten van het zwemmen in de poel aan de voet van de waterval. Vergeet je zwemkleding niet!
  • Spahat Falls: een geweldige plek om af te koelen en te zwemmen. Het kristalheldere water is perfect om een duik te nemen op een warme dag. De wandelpaden bieden ook fantastische uitzichten op deze waterval. Je vindt hier ook een Belgisch eetkraam met Belgische frieten en Luikse wafels 🙂

Dag 4: Vertrek uit Clearwater

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Familierafting + bezoek watervallen

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis