meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Bezoek Banff met kinderen

Dag 1: Aankomst in Banff National Park

Welkom in het betoverende Banff National Park, de avontuurlijke parel van de Rocky Mountains! Hier dansen bergen met de lucht, kom je elanden en herten tegen op straat en fluisteren de rivieren als de beste verhalenvertellers.

Jullie logeren hier in een leuk hotel met zicht op de Rockies. Geniet bij aankomst van een frisse duik in het zwembad of ga zelf al even op ontdekking in het charmante stadje. Slenter door de bruisende Banff Avenue boordevol boetieks, restaurants, en souvenirwinkels. Het is een geweldige plek om even te shoppen, iets te eten en te genieten van de sfeer.

Tip: Als je één van de nationale parken binnen rijdt van Canada, koop je best direct een discovery pass voor het gezin. Met deze pas krijg je gedurende een bepaalde periode toegang tot de nationale parken, waaronder Banff National Park, zonder individueel toegangsgeld te betalen bij elke ingang (wat ook duurder is). Zo kan je alle parken gemakkelijk binnen met het ticket die rond je achteruitkijkspiegel hangt.

Dag 2: Klim en klauter op de via ferrata in Banff

Vandaag ga je Banff National Park ontdekken op een heel originele manier: de Banff via ferrata is als een speeltuin in de lucht, waar grote en kleine avonturiers samen nieuwe hoogten bereiken. Trek je klimuitrusting aan en maak je klaar voor een zalig familieavontuur in de Rocky Mountains!

Banff’s via ferrata: Samen met de kids de hoogte in

De via ferrata is een klimroute die is uitgerust met stalen kabels, trappen en beugels om de toegang tot steile terreinen te vergemakkelijken. Dit zorgt ervoor dat zowel beginners als ervaren klimmers kunnen genieten van een veilige klimervaring onder begeleiding van een ervaren gids. Gedurende 2,5 uur klik je je vast aan de rotswand en ga je klimmen, klauteren en genieten. Terwijl je omhoog klimt, ontdekken jullie de impressionante bergen en prachtige vergezichten. Moedig elkaar aan, verleg als familie samen jullie grenzen en geniet van de wondermooie wonderen van de natuur. Onze kinderen vonden het geweldig om deze adembenemende omgeving op zo’n actieve manier te ontdekken!

PRAKTISCHE INFO

De routes voor gezinnen met kinderen starten vanaf 12 jaar en variëren in moeilijkheidsgraad, er is voor elk wat wils. Elke route combineert heerlijke uitzichten op de Canadese Rockies met een gecontroleerde en veilige klimomgeving. Jullie worden begeleid door ervaren gidsen die de nodige instructies en ondersteuning bieden, zodat zelfs kinderen met minimale klimervaring kunnen deelnemen.

Je gaat eerst met een zetellift omhoog langs bergen, bossen en valleien naar de Mount Norquay. Daar wacht de gids jullie op en krijg je stevige hoge wandelschoenen (belangrijk om je enkels te beschermen bij het wandelen of klimmen). Je hoeft ze dus niet noodzakelijk zelf mee te brengen. Ze voorzien ook, indien nodig, regenjasjes en regenbroeken maar wij hadden gelukkig mooi weer.

Veel klim-en ontdekkingsplezier!

 

 

 

Dag 3: Vertrek uit Banff

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Klimavontuur op de via ferrata voor gans het gezin

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis