meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Roadtrip door de Rockies langs Icefields Parkway

Vandaag verkennen jullie één van de mooiste panoramaroutes ter wereld: de Icefields Parkway ofwel Highway 93 genoemd doorheen de Canadese Rockies. Deze adembenemende snelweg van 230 km lang verbindt Banff National Park met het  Jasper National Park en is bezaaid met natuurwonderen onderweg. Imposante vergezichten waar je mond van openvalt, turquoise meren die schitteren tussen de groene bebossing en bruisende watervallen die je kunt horen voordat je ze ziet. Onderweg kan je ook beren, elanden, vossen en ander wild spotten.

KLAAR VOOR EEN EPISCHE FAMILIE ROADTRIP DOOR DE ROCKIES?

Gordels vast en camera’s in aanslag – het wordt een rit om nooit te vergeten!

Enkele hoogtepunten:

  • Lake Louise: wij zijn eerst gestopt bij het beroemde Lake Louise om te zien of dit meer nu werkelijk zo mooi is als iedereen beweert. En ja, wij zijn overtuigd: Lake Louise zal jong en oud betoveren met zijn magische turquoise water, omringd door majestueuze bergen! Ter plaatse kan je een makkelijke wandeling maken langs het meer of klimmen naar het Fairview viewpoint van waar je een prachtig zicht hebt op het meer. Je kan hier ook even uitrusten in de tuin van het Fairmont hotel om volop te genieten van de omgeving.
  • Lake Moraine: één van de meest gefotografeerde plekken die ook afgebeeld stond op de oude versie van het Canadese 20 dollar biljet. Om dit ’20-dollar’ uitzicht te bewonderen, is reservatie vooraf verplicht want dat gaat via een shuttle dus als deze vol zit , kan je helaas niet mee.
  • Bow Lake: een pittoresk alpine meer met kristalhelder water, omringd door prachtige bergen. Ideaal voor een ontspannen stop en lunch in de schilderachtige lodge met geweldig uitzicht.
  • Lake Peyto: een korte wandeling brengt je naar een uitkijkpunt met uitzicht op het betoverende Peyto Lake, dat een opvallende turkooisblauwe kleur heeft. Heel instagramwaardig en iets minder bekend dan Lake Louise, dus iets rustiger daar.
  • Sunwapta Falls: Een paar wandelpaden leiden naar de indrukwekkende Sunwapta Falls, waar het water zich over de rotsen stort.

Onderweg zijn er ook veel picknickplekken waar je kan genieten van een heerlijke lunch in het groen. Een zalig gevulde dag vol prachtige indrukken !

Van hieruit ga je ofwel naar Banff voor een superleuke Via Ferrata ofwel naar Jasper waar je kan wandelen in de Maligne Canyonmet de gondel naar de bergtop of op ijsavontuur in de Athabasca-gletsjer.

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Panoramaroute langs de Icefield Parkway

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis