meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Onderweg naar Jasper

Dag 1: Aankomst in Jasper National Park

Welkom in Jasper, een perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en gezelligheid! Gelegen te midden van de indrukwekkende Canadese Rockies, biedt Jasper niet alleen adembenemende natuurschoon, maar ook een charmant stadje dat wacht om ontdekt te worden.

Verken vandaag al even met de familie de gezellige straten van Jasper met verschillende lokale ambachtelijke winkeltjes en boetieks. Of ga een heerlijk hapje eten in één van de leuke restaurantjes. Slenter nadien door de pittoreske straten van het stadje en geniet van de ontspannen sfeer.

Dag 2: Wandel langs woelige watervallen in Maligne Canyon

Stap in de natuurlijke pracht van Jasper met een onvergetelijke wandeling door Maligne Canyon, perfect voor het hele gezin! Maligne Canyon staat bekend om zijn adembenemende ravijnen, kabbelende beekjes en weelderig groene omgeving.

3, 2, 1 … START

De wandeling loopt langs goed gemarkeerde paden doorheen hart van de canyon. Je kan starten aan verschillende bruggen. Het beste lijkt ons om als familie te starten aan brug 5  en dan via verschillende bruggen doorheen de canyon te wandelen naar brug 1. Zo gaan jullie eerst wel wat klimmen,  maar is de terugkeer wat makkelijker. Deze wandeling duurt maximum 2 uurtjes, dus heel goed te doen met kinderen.

WANDEL LANGS WOELIGE WATERVALLEN in MALIGNE CANYON

De schilderachtige wandelpaden nemen je mee langs de rand van de diepe kloof, langs klaterende watervallen en indrukwekkende rotsformaties. Onderweg passeer je verschillende houten loopbruggen met uitzichtpunten waar je de natuurlijke krachten die deze canyon hebben gevormd, zelf kan ervaren. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze prachtige taferelen vast te leggen!

BOOTTOCHT OP MALIGNE LAKE

Nog niet genoeg van wonderlijke landschappen? Rij dan even verder het magnifique Maligne Lake: een prachtig bergmeer met kristalhelder water omgeven door adembenemende bergen en weelderige bossen. Een instagramwaardig paradijs voor fotoliefhebbers!

Hier geniet je van al dit moois vanop het water! Stap in de boot en laat je betoveren door deze ongerepte natuurwonderen:

  • Maligne Lake wordt omringd door een indrukwekkende reeks bergen: de hoge, met sneeuw bedekte toppen en steile kliffen vormen een dramatische achtergrond die rechtstreeks uit een schilderij lijkt te komen.
  • Middenin het meer ligt het iconische Spirit Island, een klein eilandje met sprookjesachtige uitstraling. Het lijkt alsof de natuur hier haar eigen ansichtkaart heeft ontworpen. Je kan hier ook een korte wandeling maken.
  • Het water van Maligne Lake is zo helder dat je soms tot enkele meters diepte kunt kijken. Dit creëert een ongelooflijk schouwspel van turquoise tinten die worden weerspiegeld in het wateroppervlak.

Dag 3: Vertrek uit Jasper

Vanuit Jasper kun je naar je richting Clearwater om te gaan raften ofwel richting Banff via de panoramische Icefield Parkway. In Banff zelf kan je het adembenemende landschap verkennen via een superleuke Via Ferrata!

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Bezoek Maligne Canyon + evt. boottocht Maligne Lake indien gewenst

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis