meta_pixel
van dag tot dag
prijsindicatie
hotel
Cahuita, Caraïbische strand bezoeken met kinderen

Dag 1: Aankomst in Cahuita

Puerto Limón

Het Caraïbische deel van het land bestaat volledig uit de kleurrijke provincie Limón, ook wel Puerto Limón genoemd, met zijn dichte regenwoud, monumentale bergen en prachtige stranden die zowel de Nicaraguaanse als de Panamese grenzen ontmoeten. Echt een natuurlijk paradijs.

Limón heeft het hoogste percentage beschermd land in Costa Rica, wat ervoor zorgt dat het één van de beste plekken is om flora en fauna te zien. De culturele verscheidenheid is even indrukwekkend als de natuurlijke schoonheid. Limón is de bakermat van de afro-afkomstige gemeenschap in Costa Rica – het onbetwistbare bewijs van de Jamaicaanse immigratiestroom tijdens de 19e eeuw, veroorzaakt door de bananenproductie.

Het Caraïbisch gebied is echter ook de thuisbasis van de Chinezen, die meer dan een eeuw geleden naar Costa Rica kwamen om te werken aan de bouw van de spoorlijn naar de Atlantische Oceaan. Deze regio is ook de thuisbasis van de inheemse volkeren Bribrí, Cabecar en Guaymies, maar ook van Europeanen, die verliefd werden op deze streek.

klimaat

De temperaturen aan de Caraïbische kust liggen over het algemeen tussen de 25 – 30 graden Celsius en de luchtvochtigheid is vrij hoog. Regenen maken deel uit van het dagelijkse leven, maar het zit in de naam: regenwoud! Toch is er bijna elke dag veel zon. Maart, april, september en oktober zijn de droogste maanden, dus deze periode staat bekend als de Caraïbische zomer. Het is altijd goed om te onthouden dat het een tropisch klimaat is en dus onvoorspelbaar.

Leef zoals de Bri-Bri Indianen

Dag 2: Leef zoals de Bri-Bri Indianen

de geschiedenis van de bri-bri

Je wordt ‘s morgens opgehaald bij je hotel en je rijdt vervolgens naar het Bribrí reservaat. Dit is de grootste inheemse gemeenschap van het land en het hoofdbord van Talamanca. Hier bezoeken we de inheemse gemeenschappen Volio, Watsi en Santa Fé. Je eerste ervaring is het bezoek aan de Awa, de dokter van Bribri, die je met zijn familie ontvangt op zijn ranch. Hij zal je de gewoontes en geschiedenis van de Bribri’s laten zien en je vervolgens naar een heilige plek brengen. Daar legt hij je de schepping van de mensen volgens het geloof van de Bribrí uit. Onderweg wordt het proces van het malen van maïs getoond.

Leef zoals de Bri-Bri Indianen

Later, tijdens het bezoek aan een inheemse familie waar vijf generaties samenleven onder hetzelfde dak, kom je in nauw contact met hun lokale levensstijl. Je maakt kennis met hun huizen, hun manier van koken, de medicinale planten, de chocoladeproductie en vele andere aspecten van hun leven. Je kan chocolade met verschillende aroma’s proeven en je krijgt ook de kans om je eigen chocolade te malen. Bovendien leer je de geheimen achter dit oude proces kennen. Daarna sluit je je aan bij de familie voor een heerlijke, zelfgemaakte maaltijd met typisch inheemse ingrediënten. Na de lunch ga je verder naar de mooiste en, met zijn 35 meter, grootste waterval in de omgeving. Daar kunnen de kinderen nog een verfrissende duik nemen vooraleer terug te keren.

aapjes in Costa Rica

Dag 3: Vertrek uit Cahuita

Na het ontbijt en nog wat chillen aan het zwembad, kan je verder naar je volgende bestemming.

Optioneel kun je ook gaan snorkelen en hiken in het Cahuita National Park. Snorkelen doe je bij het bekendste koraalrif van Costa Rica, waar je een heel gevarieerd onderwaterleven kan ontdekken. Daarna ga je met een gids wandelen in het park, waar je allerlei slangen, luiaarden, aapjes, vlinders, vogels….gaat spotten.

Van hieruit kan je naar volgende bouwstenen: reuzeschildpadden in Tortuguero , de hoofdstad San Jose of raften in Sarapiqui of zelf chocolade maken

ComfortVolwassenenKind (3 – 11 jaar)
Comfort€ 202 p.p.€ 152 p.p.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (ontbijt inbegrepen)
  • Begeleid bezoek aan het reservaat van de Bri-Bri indianen

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

 

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis