meta_pixel
van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
volgens uit Sarapiqui

Dag 1: Aankomst in Sarapiqui

Sarapuiqi is een ideale stop tussen San José en Boca Tapada of La Fortuna (Arenal vulkaan). Je verblijft hier in een mooie lodge, tussen het groen, met een mooi zwembad. Tijd voor de kinderen om zich eens goed uit te leven!

Ga zeker eens een kijkje nemen in de vlindertuin of aan de vogeltafel.  Zo hebben wij één van de mooiste vogels kunnen spotten, de Oro Pendula, met zijn gele staart, en ook een familie Toekans, die mee kwamen lunchen.

 

zelf chocolade maken, tour door de plantages

Dag 2: Hoe maak je chocolade?

Vandaag ga je zelf chocolade maken. Dit op de nog traditionele wijze en je kan meewerken aan dat volledige proces (vanaf de plant tot de werkelijke chocolade). Een hele interactieve, educatieve en leuke tour voor de kinderen. Cacao, de legendarische vrucht uit Midden-Amerika, was niet alleen een oude munt met een enorme impact op de geschiedenis, maar ook één van de belangrijkste producten voor de Maya’s, Azteken en andere Centraal-Amerikaanse culturen.

de tour

De tour begint met een korte wandeling naar een voormalige cacaoplantage, waar vroeger op traditionele wijze cacao werd verbouwd. De cacaobomen groeiden in het bos, omringd door andere soorten bomen. Onderweg krijg je interessante informatie over de natuurlijke en culturele geschiedenis van de cacaoboom. Eenmaal aangekomen, volgt wat uitleg over het ambachtelijke proces dat de cacaovruchten omzet in chocolade. En als afsluiter mag een proeverij van de verschillende soorten chocolade en een heerlijke chocomelk natuurlijk niet ontbreken! Ontdek welke chocolade de lekkerste is: die van Costa Rica of toch de Belgische chocolade ?!

 

Dag 3: Vertrek uit Sarapiqui

Vandaag kun je vertrekken naar je volgende bouwsteen en ontdek bijvoorbeeld de heetwaterbronnen van Arenal of  het jungle avontuur in Boca Tapada.  Ook kun je vertrekken naar de reuzeschildpadden in Tortuguero National Park.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (ontbijt inbegrepen)
  • tour “hoe maak je chocolade” (inclusief proeven), wandeling door La Trimbana (inclusief hangbrug)
Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis