meta_pixel
van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
reuzeschildpadden in Tortuguero

Dag 1: Aankomst Tortuguero

Dit is een bouwsteen die je best doet aan het begin of aan het einde van je reis. Dit omdat je deze niet met je huurwagen kan doen. Op die manier spaar je ook een aantal dagen huurwagen uit. De bus haalt je op (ofwel in Guapiles ofwel in San José) en brengt je naar Pavona. Daar word je met een boot door de kanalen naar Tortuguero National Park gebracht (1,5 u). Zalig gewoon, er zijn geen auto’s te bespeuren. Alles wordt aan en af gebracht met boten, om zo de natuur in het park volledig intact te kunnen houden.

Tortuguero

Rond de middag kom je aan in je lodge aan de rand van een kanaal. Eerst genieten van een lunch om dan in de namiddag het dorpje Tortuguero te bezoeken samen met jullie gids. De gids zal trouwens tijdens jullie hele verblijf aanwezig zijn en jullie heel wat bijbrengen over dit prachtige nationale park. Tortuguero is piepklein, maar heel gezellig. Ga zeker even het Caraïbische strand bewonderen en wandel eens door de hoofdstraat met de vele spelende kinderen, leuke winkeltjes en lokale artiesten.

Reuzenschildpadden in Tortuguero

Ben je er tijdens het broedseizoen (juli – eind september), bezoek de reuzenschildpadden in Tortuguero dan zeker later op de avond, na zonsondergang en in alle stilte. Dit onder leiding van de gids weliswaar. Dan komen de schildpadden uit de zee, het strand op, om er hun eieren te leggen. Deze eieren komen uit tussen eind september en begin december. Daarna ga je lekker dineren in de lodge. Kruip die avond niet te laat onder de wol, want de volgende ochtend is het vroeg dag om dieren te gaan spotten.

 

leguanen in Costa Rica

Dag 2: Met de gids naar het park

boottocht

’s Morgens vroeg, na wat crackers, een koffie en chocomelk voor de kinderen, ga je door de kanalen van het park varen. Een prachtige ervaring voor de kinderen, want de enorme leguanen, blauwe reigers, tijgerapen…zitten immers allemaal aan de rand van het water. En de ara’s (papegaaien) vliegen hoog boven je hoofd.

wandeling

Na de boottocht van 2 uur ga je lekker en uitgebreid ontbijten, om daarna met de gids een wandeling te maken door het domein rond de lodge. Zeker meer dan de moeite waard, want je zal er ongetwijfeld heel wat nieuwe dieren en planten kunnen spotten.

Na een goed gevulde dag vol leuke ervaringen te midden van een fenomenale natuur krijg je ’s avonds een lekker diner aangeboden in de lodge. Tussendoor is er zeker ook voldoende tijd om uit te rusten en om de kinderen zich te laten uitleven aan het zwembad.

rusten in Tortuguero

Dag 3: Vertrek uit Tortuguero

Na het ontbijt vertrek je met de boot terug naar Pavona. Daar neem je de bus naar Guapiles waar je nog een lunch aangeboden krijgt. Van daaruit kan je verder met de huurwagen naar andere bouwstenen. Bijvoorbeeld raften in Sarapiqui, zelf chocolade maken of in de jungle aan de rivier bij Boca Tapada. Of je gaat naar San José om huiswaarts te keren.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (in vol pension: alle maaltijden zijn inbegrepen)
  • begeleide wandeling door het park van Tortuguero, boottocht door de kanalen (telkens met begeleiding van een gids)
Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis