meta_pixel
van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
lodge in Tenorio

Dag 1: Aankomst in Tenorio

Je komt aan in een mooie lodge gelegen tussen twee vulkanen: Miravalles en Tenorio. Het is een ingenieus juweeltje van een eco-gebouw, waar fruitbomen de tuinen verfraaien en vogels in overvloed aanwezig zijn.

Dag 2: Wandelen door Tenorio National Park

De nabijgelegen Río Celeste is één van de hoogtepunten van de regio, zowel voor toeristen als locals. Dit vanwege de lichtblauwe tint van het water, te danken aan de convergentie van mineralen uit de rivier en de vulkaan. Samen met een gids maak je een tocht  van 4 uur of 7 km door het park.

flora en fauna

Bewonder ook de vele warmwaterbronnen en modderpotten. Maagdelijke regen- en nevelwouden strekken zich uit tot op de indrukwekkende top van Tenorio. De regio is bovendien de thuisbasis van zeldzame dieren zoals de jaguar, de poema, de tapir en de olingo (kleine beertjes).

De wandeling gaat verder stroomopwaarts, waar er zones zijn met kokende waterbronnen die naar zwavel ruiken. De legende gaat dat de rivier zijn naam dankt aan het feit dat God, na het schilderen van de lucht, zijn borstels in dit water heeft schoongemaakt.

Maar wanneer je een plaats bereikt met de naam “Los Teñideros”, zal je gids je uitleggen dat dit het resultaat is van de chemische reactie die ontstaat door de vereniging van de mineralen die aanwezig zijn in het vulkanisch massief (onder andere messing en zwavelsulfaten).

 

Dag 3: Vertrek uit Tenorio

Ga op het gemak ontbijten, laat de kinderen nog eens zwemmen en rij dan verder naar je volgende bestemming.

Je kan kiezen voor de volgende bouwstenen: bezoek het schooltje en de boerderij in La Fortuna of zweven door het nevelwoud in Monteverde of heetwaterbronnen in Rincon de la Vieja.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (met ontbijt)
  • begeleide wandeling door Tenorio National Park met gids (inclusief toegangstickets tot het park)
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis