meta_pixel
van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Heetwaterbronnen aan de vulkaan Arenal

Dag 1: Aankomst in La Fortuna

Je lodge ligt in La Fortuna of in de nabije omgeving. Overal waar je kijkt zie je op de achtergrond de vulkaan Arenal verschijnen. Die vulkaan is nog steeds actief.

In de tuinen van je lodge kan je ook genieten van de heetwaterbronnen van de vulkaan, uniek en heel relaxerend na een actieve dag!

Dag 2: Bezoek een schooltje en maak tortilla's op een lokale boerderij

bezoek aan een kinderschool

Het avontuur begint om 9:30 uur. Door een lokale school te bezoeken leer je alles over het Costa Ricaanse onderwijssysteem. Je kunt met de kinderen praten, stel vragen over de school, hun leven in de gemeenschap, enz. Voel je vrij om een klaslokaal binnen te gaan en mee te volgen. De leerlingen zullen je graag ontmoeten. Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan traditionele spelletjes, zoals touwtjespringen, verschillende balspelletjes of giswerk.

plant bomen

Om 10:45 uur neem je afscheid van je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Je baant je een weg naar het bos waar je meer leert over de lokale gemeenschap en hun betrokkenheid bij het milieu. Je gaat hun boomherbebossingsproject helpen door zelf mee te planten.

bezoek aan een lokale familie

Daarna bezoek je een lokale familie en leer je hoe je suikerrietensap kunt bereiden en hoe je kunt helpen met het voeren van verschillende boerderijdieren zoals kippen, konijnen, geiten en schapen. Voor de lunch laat een dorpeling u zien hoe je echte tortilla’s kunt maken en daarna kunt u genieten van een typische huisgemaakte maaltijd. Uiteindelijk wordt er een kopje van de beste koffie geserveerd.

 

drankje

Dag 3: Vertrek uit La Fortuna

Maak een keuze uit een bezoek aan het nationaal park van de vulkaan of aan de waterval van La Fortuna.

Vervolgens kan je perfect volgende bouwstenen doen: heetwaterbronnen aan de vulkaan Arenal, jungle avontuur in Boca Tapadadoor het woud zweven van Monteverde, reuzeschildpadden gaan ontdekken in Tortuguero National Park of raften in Sarapiqui.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen (ontbijt inbegrepen)
  • bezoek schooltje, rit door de streek, rondleiding boerderij, je eigen tortillas maken, muziekworkshop (inclusief lunch)
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis