meta_pixel
Van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Cienfuegos

Aankomst in het mooie stadje Cienfuegos. De stad werd in de jaren 1800 bezet door de Fransen en dat zie je nog altijd aan de mooie huizen en in sommige straatnamen van de stad. Cienfuegos wordt steeds bekender en er zijn echte parels te ontdekken in de stad.

Je komt dan aan in je hotel. Het is een prachtig koloniaal huis met binnenin mooie patio’s en grote ruime kamers. In de avond kan je eten in een restaurant met een prachtig interieur.

Dag 2: Ontdek de waterval in het park Topes de Collantes

plonzen in het water van de  waterval

Van je hotel rijd je ongeveer een halfuurtje en dan word je opgepikt door de lokale taxichauffeur. Hij brengt jullie dan verder naar de ingang van het park.

Aan het park wordt je opgewacht door de lokale gids die jullie meeneemt voor een prachtige wandeling. Die wandeling duurt maximaal 1,5 uur en is heel gemakkelijk voor kinderen. Het leuke is dat je over mooie brugjes gaat en de prachtige omgeving helemaal kunt opsnuiven. Je kan ook aan een prachtige waterval zwemmen of van de rotsen ernaast in het water springen.
Ook geeft de gids uitleg bij de fauna en flora in het gebied. Na de wandeling is er ook nog een lekkere lunch inbegrepen in het lokale restaurantje waar je aankomt.

Onze kinderen waren eerst bang voor een lange saaie wandeling, maar nadien vonden ze dit een van de leukste activiteiten.

Dag 3: Vertrek uit Cienfuegos

Van hieruit kan je in Cienfuegos blijven. Hier kan je nog met Cubaanse kinderen dansen en de grootste flamingo-kolonie van Cuba bezoeken.

Je kan ook naar TrinidadPlaya Larga of Viñales gaan. In Trinidad kun je gaan pottenbakken, in Playa Larga kun je krokodillen ontmoeten en naar het indianeneiland varen en in Viñales kun je gaan paardrijden bij zonsondergang.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen, ontbijt inbegrepen
  • Begeleide wandeling naar de waterval

sfeerbeelden van het hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis