meta_pixel
Van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Viñales

Vandaag kom je aan in je “casa particular” of hotel in de Viñales-streek.
Viñales is bekend om de vele mogotes die je in de omgeving terugvindt. Mogotes zijn heuvels uit kalksteen, die je kunt herkennen aan hun toren-achtige vorm. Samen met de palmbomen zorgen ze voor een prachtig zicht. Maak vandaag zeker ook een stopje aan “El Mural de la Prehistoria“: een 120m lange rotsschilderij die de evolutie voorstelt van ammonieten tot de mens.

Dag 2: De Viñales-vallei van top tot teen ontdekken

Vandaag ga je naar de Viñales-vallei. Je bezoekt eerst een kleine tabaksboerderij in de streek waar de eigenaar je kort meeneemt naar zijn tabaksvelden. Daarna laat hij je zien hoe een sigaar met de hand gemaakt wordt en laat hij de kinderen zelf een sigaar rollen met de gedroogde tabaksbladeren. Op het einde van je bezoek krijg je een echte Cubaanse koffie.

Paardrijden in vinales bij zonsondergang

De Valle de Viñales is de streek bij uitstek om een wandeling te paard te doen. Je kunt dan ook veel meer zien dan tijdens een rit te voet. De kinderen zullen dit natuurlijk ook veel leuker vinden dan een wandeling.

Om tot de paarden te komen moet je eerst een kort stukje te voet doen. Eens aangekomen, kan je kiezen hoe lang je weg wilt zijn met de paarden (wij hebben gekozen voor 1u). Als je goed zit qua timing, kan je genieten van de zonsondergang vanop je paard. Je kunt de prachtige heuvels en mogotes samen met het kleurenspektakel in de lucht aanschouwen tussen de oortjes van het paard. Op het einde rijd je nog tussen de huizen en zie je hoe de Cubanen aan het rusten zijn in de schommelstoelen op hun terras en met een glaasje rum in de hand.

Dag 3: Vertrek uit Viñales

Van hieruit ga je best naar Las Terrazas of Havana.
In Las Terrazas kan je gaan ziplinen en in Havana kan je met een oldtimer door de straten rijden, met een elektrische fiets de lokale stekjes ontdekken of een kookworkshop volgen en je eigen mojito’s maken!

inbegrepen

  • 2 overnachtingen, ontbijt inbegrepen
  • Paardrijden in de Viñales met gids
  • Bezoek aan een tabaksboerderij

sfeerbeelden van het hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis