meta_pixel
Van dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Cienfuegos

Aankomst in het mooie stadje Cienfuegos. De stad werd in de jaren 1800 bezet door de Fransen en dat zie je nog altijd aan de mooie huizen en in sommige straatnamen van de stad. Cienfuegos wordt steeds bekender en er zijn echte parels te ontdekken in de stad.

Je komt dan aan in je hotel. Het is een prachtig koloniaal huis met binnenin mooie patio’s en grote ruime kamers. In de avond kan je eten in een restaurant met een prachtig interieur.

Dag 2: de flamingo kolonie bewonderen

De roze vogels op één poot bezoeken

Bezoek vandaag een van de grootste flamingo kolonies van Cuba. Je gaat eerst een korte wandeling maken tussen de bomen en dan bereik je een prachtig meer. Met een bootje ga je op dat meer om de prachtige vogels van dichtbij te zien. Je doet deze activiteit wel best ’s morgens, want anders wordt het veel te warm.

In elke roeiboot wacht een schipper die 3 mensen kan meenemen in zijn bootje. Het meer is eigenlijk een prachtige groene lagune waar je ook andere vogels kunt spotten. Zo kan je pelikanen en de Cubaanse trogon, of tocororo, spotten. De tocororo is de bekendste vogel van Cuba, waarschijnlijk door zijn kleuren die je aan de Cubaanse vlag doen denken. De boottocht heen en terug duurt maar 1,5 uur en je kan de flamingo’s bewonderen tot ongeveer 50 meter, anders vliegen ze weg. Flamingo’s zijn hier het best te zien van november tot april.

Bekijk Jorans vlog hieronder!

Dag 3: Vertrek uit Cienfuegos

Van hieruit kan je in Cienfuegos blijven. Hier kan je nog met Cubaanse kinderen dansen en naar de waterval in het park Topes de Collantes wandelen.

Je kan ook naar TrinidadPlaya Larga of Viñales gaan. In Trinidad kun je gaan pottenbakken, in Playa Larga kun je krokodillen ontmoeten en naar het indianeneiland varen en in Viñales kun je gaan paardrijden bij zonsondergang.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen, ontbijt inbegrepen
  • Boottochtje met schipper
  • Flamingo’s van dichtbij bewonderen

sfeerbeelden van het hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis