meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Dubai

Bij aankomst in deze spectaculaire stad hebben wij 2 leuke opties voor jullie:

  • Kies je voor een nacht vol bruisende energie in Dubai Downtown, waar de skyline verlicht wordt door de indrukwekkende Burj Khalifa?
  • Of gaat de voorkeur uit naar de verfrissende zeelucht en de ontspannen sfeer van La Mer, slechts een korte 10 minuten rijden van het bruisende centrum?

Een onvergetelijk avontuur met het hele gezin staat jullie te wachten. Waar gaat jouw reis van start?

Dag 2: Ontdek de geuren en kleuren van het oude Dubai

Pittoreske kijk in het verleden

Stap in een teletijdmachine en ontdek samen met je familie de magie van het oude Dubai! Want om het heden te begrijpen, moeten we het verleden kennen. Dubai is niet zomaar uit het niets verschenen, het was altijd al een belangrijke handels- en havenstad. Deze superleuke tour neemt je mee naar de roots van deze bruisende stad, met een Nederlandstalige gids die als een echte verhalenverteller het oude Dubai tot leven brengt.

Jullie starten de avontuurlijke wandeling in Al Fahidi Historical Neighbourhood, een betoverende plek met smalle steegjes, traditionele huizen van koraalsteen en historische windtorens. Deze wijk, ook wel het openluchtmuseum van Dubai genoemd, herbergt nu kunstgalerijen en toffe winkeltjes.

Onderweg passeren jullie het indrukwekkende Al Fahidi Fort, waar het Dubai Museum schuilgaat. Aan de overkant bevindt zich de Dubai Grand Mosque, een prachtig voorbeeld van moderne Islamitische architectuur.

De reis gaat verder langs de Dubai Creek, de waterweg die het oude stadscentrum doorkruist. Jullie steken het water over met een abra, een traditioneel houten bootje met motor, dat zowel door de lokale bevolking als toeristen wordt gebruikt.

ontdek de geuren en kleuren in de soeks

Jullie ontdekkingsreis gaat verder want aan de overkant van de Creek wachten de betoverende bazaars van Dubai, de Soeks, op jullie en de kinderen. Het is een geweldige plek om unieke souvenirs te vinden en een glimp op te vangen van de traditionele ambachten en handelstradities in deze bloeiende stad. Snuister tussen kleurrijke lantaarntjes, zachte Kashmir-sjaals, prachtig aardewerk en heerlijke aroma’s van kaneel, nootmuskaat en rozenblaadjes. Kruiden vormen immers een essentieel ingrediënt in de Arabische keuken.

Kijk nadien jullie ogen uit in de in de goudsoeks waar naar schatting altijd wel 10 ton aan glinsterend goud ligt te schitteren! Je ontdekt hier ook de grootste gouden ring ter wereld. Die weegt maar liefst 64 kg en bevat 5,1 kg aan diamanten en edelstenen en meer dan 600 Swarovski-kristallen.

Veel plezier op jullie betoverende ontdekkingsreis tussen de geuren en kleuren van het oude Dubai!

Dag 3: Op naar de volgende bouwsteen

Vandaag ga je verder naar de volgende bouwsteen. Van hieruit kan je de Burj Khalifa bezoeken of je kan gaan naar Ras Al Khamaih voor een spannende offroad tour te maken, een kamelenboerderij te bezoeken en lunch bij de Emirati thuis. Ofwel kan je slapen in een boomhut of luxe Iglotent midden in de woestijn en gaan dune bashen en sandboarden.

inbegrepen

  • 2 overnachtingen + ontbijt

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis