meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Ras Al Khamaih

Ras Al Khamaih is één van de zeven emiraten, en het meest diverse, waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan. Het is het enige emiraat dat zowel een stuk woestijn, stukken groen, mangroven als bergen op zijn grondgebied heeft. In Ras Al Khamaih moet je geen gigantische wolkenkrabbers verwachten als in Dubai, dit Emiraat staat vooral bekend om zijn majestueuze bergen, lagunes, prachtige kusten en uitgestrekte woestijn. Dit maakt Ras Al Khamaih een unieke vakantiebestemming.

 

Dag 2: Naar de parelkwekerij, lunchen bij de Emirati en een spannende offroad belevenis

Bij deze trip word je door jullie chauffeur opgepikt in een 4×4 die in het hotel. ’s Morgens worden jullie opgewacht door de Nederlandstalige gids aan het hotel. Hij gaat jullie meenemen op een mooie dag doorheen het emiraat van Ras al Khamaih waar de geschiedenis gemaakt is door de parelvissers. Hoe deze leefden en werkten zie je in de parelkwekerij.

Naar de parelkwekerij

In een mooie authentieke boot varen jullie naar deze kwekerij die midden op het water ligt. Enkele Emirati wachten jullie op om uit te leggen hoe deze parelkwekers leefden en werkten. Ongelofelijk dat dit gebeurde zonder duikmateriaal in het verleden, de parelvissers hadden een hard maar opmerkelijk leven.  Ze laten jullie ook zien hoe lang het duurt om parels te kweken en hoe dit nu gedaan wordt. Het is toch even een waw effect als de oesters open gedaan worden en de parels daar wel degelijk in verstopt zitten. En een overzicht van de mooiste en grootste parels kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Lunch bij de emirati

Nadat de boot jullie terug afzet aan de parking , ga je lunchen bij de Emirati thuis. Je wordt welkom geheten door Ali in zijn mooie tuin waar je ook zijn unieke persoonlijke museum kunt gaan bezichtigen. Onze kleinste zoon Wolf vond het heerlijk om erin rond te snuisteren en stelde wel duizend vragen. Laat je verrassen door de typische lekkernijen zoals chicken birjani en saloona. Onze kinderen hebben toch met smaak gegeten.

Spannende offroad tour

En dan  volg je  de gids die voor rijdt. Hij gaat op een bepaald moment jullie leren hoe je off-road moet rijden in het zand. Houd je dan maar klaar voor een heuse off-road tour door de bergketen Ru’us al-Jibal. Je rijdt langs piepkleine wegjes en hebt prachtige zichten. Voor ouders die geen schrik hebben om te rijden….Met prachtige berggezichten en spannende afdalingen sluit je deze leerrijke en gevulde dag af. De kinderen gaan goed slapen !

Dag 3: Op naar de volgende bouwsteen

Vandaag ga je verder naar de volgende bouwsteen. Van hieruit kan je de Burj Khalifa bezoeken of de geuren en kleuren ontdekken van het oude Dubai, ook kan je Dubai ontdekken met een speedboot. Ofwel kan je slapen in een boomhut of luxe Iglotent midden in de woestijn en gaan dune bashen en sandboarden.

inbegrepen

  • Lunch bij de Emirati, bezoek aan de parelkwekerij en offroad tour onder leiding van nederlandstalige gids
  • 2 overnachtingen + ontbijt

sfeerbeelden van je hotel

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis