meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Sanibel - vogels

Dag 1: Aankomst Sanibel of Fort Meyers

Je verblijft op het prachtige eiland Sanibel of in het leuke stadje Fort Meyers. Sanibel is, samen met Captiva, een eiland dat met een brug verbonden is met het vasteland.

Dag 2: Schelpen verzamelen!

De miljoenen schelpen trekken duizenden verzamelaars uit de hele wereld. En terecht! Zo’n grote schelpen zag je nog nooit. Deze dag wordt genieten, want je vaart samen met de kinderen in een half uurtje naar een onbewoond eiland. Deze plek is enkel per boot te bereiken.

Onbewoond eiland

Geniet er gedurende 2 tot 4 uur van een heerlijke rustpauze op de witte stranden. Intussen kunnen de kinderen snorkelen en talloze schelpen verzamelen. De getijden gooien hier zoveel schelpen op het strand, dat ze soms het zand helemaal bedekken. De ene schelp is nog mooier dan de andere. Schelpenzoekers lopen gebogen rond, zoekend naar mooie exemplaren. Die houding is zo typerend voor dit eiland, dat ze de Sanibel Stoop wordt genoemd.

Beste periode:

Volgens experts is de beste tijd om de eilanden te bezoeken (althans voor de schelpen) na een noorder- tot noordwesterstorm. Dan is het achtergelaten schelpentapijt op zijn dikst.

Tip:

Vergeet zeker geen zak mee te nemen. Je kinderen zullen immers niet kunnen stoppen met verzamelen.

Dag 3: Vertrek uit Sanibel/Fort Meyers

Als je zin hebt, kun je nog even het Ding Darling Wildlife Refuge Park doorrijden. Dit mangrove natuurpark is de thuis van talloze vogels, spinnen, slangen, alligators en andere bijzondere dieren. De betalende tocht is 6 kilometer lang.

Daarna rijd je door naar de volgende leuke bestemming. Dit kan de paradijselijke stranden zijn van Naplesmet de boot naar Key West of naar de Everglades.

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • De boottocht naar het onbewoonde eiland waar je de schelpen kunt verzamelen.

sfeerbeelden van de hotels

Geniet van de wuivende palmen vlak aan het strand.
Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis