meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Epidaurus

Vandaag komen jullie aan in Epidaurus, een charmant dorpje aan de kust van de Saronische Golf in Griekenland. De kustlijn biedt prachtige uitzichten en in de historische stad “Palaia Epidavros” kan je genieten van de lokale sfeer in de traditionele tavernes en boetiekjes.

Epidaurus staat vooral bekend omwille van het theater, een van de best bewaarde antieke amfitheaters ter wereld! Jullie kunnen hier vandaag al even zelf op bezoek. Het theater is gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en staat vooral bekend om zijn opmerkelijke akoestiek en architectonisch ontwerp. Het theater bood plaats aan ongeveer 14.000 toeschouwers en vandaag de dag worden er nog steeds toneelvoorstellingen gehouden.

Jullie logeren hier in een heel leuk hotel te midden een idyllische Griekse tuin, met zicht op de Golf van Egina en op wandelafstand van het straand!

Dag 2: Kajak en snorkel boven Romeinse villa

Maak je klaar voor een fantastisch én historisch familieavontuur: jullie gaan kajakken en snorkelen boven een Romeinse villa!

Jullie vertrekken vanop het strand en peddelen langs de prachtige kustlijn met een prachtig uitzicht op de imposante Methana-vulkaan. Jullie kajakken naar de beroemde “Sunken City,” ook bekend als het Verzonken Atlantis van Argolida, De stad werd gebouwd in 1200 voor Christus en met de kajak varen jullie boven de magische overblijfselen. Met een diepte van slechts twee meter is het een unieke locatie om deze historische artefacten al snorkelend van dichtbij te ontdekken. Zwem tussen de oude ruïnes en kleurrijke vissen en geniet met de kinderen van deze wondere onderwaterwereld!

Nadien varen jullie verder met een tussenstop aan het “Little Theatre of Epidaurus.”, ook gebouwd in de 4e eeuw voor Christus met plaats voor 2000 toeschouwers. En dan is het tijd om de maagjes te vullen met een picknick op het strand: geniet van heerlijke lokale lunch gemaakt door de Griekse mama van de gids!

Dag 3: Vertrek uit Epidaurus

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Kajak-en snorkeltocht boven restanten van Romeinse villa

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis