meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Athene

Welkom in Athene, de stad waar de geschiedenis tot leven komt! Athene was het centrum van het oude Griekenland en de geboorteplaats van filosofie, democratie en theater, met invloedrijke denkers zoals Socrates, Plato en Aristoteles. Veel oude Griekse mythen en legendes, zoals die van de Olympische goden, vinden hun oorsprong in Athene.

Vandaag kan je al even zelf op ontdekking naar de Akropolis die hoog boven de stad uittorent. Klim samen met je kinderen naar de top en bewonder de oude tempels en ruïnes. Het is alsof je teruggaat in de tijd en de magie van het oude Griekenland kunt voelen.

’s Avonds is het nog specialer, want de Acropolis wordt prachtig verlicht. Wandel door de gezellige straatjes en geniet van een heerlijke maaltijd in een rooftop restaurant met een adembenemend uitzicht op de verlichte Acropolis!

 

Dag 2: Trappen en happen in Athene

Vandaag gaan jullie met de kinderen trappen en happen in Athene: een supertoffe fietstour voor gans het gezin waarbij je langs de leukste plekken van deze hoofdstad fietst van voorgerecht, naar hoofdgerecht en naar het dessert!

De gids wacht jullie op aan de start van jullie culinair avontuur en neemt jullie meer door schilderachtige wijken, geplaveide straatjes, kleurrijke taverna’s en kunstzinnige street art. Onderweg stoppen jullie bij verschillende gezellige restaurantjes om samen met de kinderen te genieten van heerlijke lokale Griekse gerechten én ook de joviale Griekse sfeer en muziek! Tussen de eetstops door vertelt de enthousiaste gids jullie allerlei boeiende weetjes over het oude en moderne Griekenland.

Deze fietstocht is een betoverende ontdekkingsreis waarin je de stad ziet ontwaken, luistert naar de leukste legendes, volop proeft van de Griekse keuken, de geuren van de pittoreske steegjes opsnuift en de warme zon op je huid voelt stralen. Een waar feest voor al je zintuigen!

Deze culinaire fietstour is ongeveer 9 km met 3 uitgebreide stops. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die al wat ervaring hebben met fietsen. Kleinere kinderen kunnen achterop bij de ouders in een kinderzitje. Vanaf 16 jaar, kan je ook een e-bike huren ipv een gewone fiets.

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • culinaire fietstocht met 3 stops (voor, hoofd -en nagerecht)

sfeerbeelden van je hotel

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis