meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst Dimitsana

Na een avontuurlijke tocht vol bochten en kronkels bereik je het betoverende Dimitsana, een traditioneel dorpje in de bergachtige regio Arcadia te midden van de Peloponnesos. Een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen: en mix van indrukwekkende natuur met historische bezienswaardigheden, allemaal verpakt in een charmant bergdorpje!

Jullie logeren hier in een authentieke guesthouse met prachtige views op de omliggende landschappen: genieten!

Dag 2: Raften op de Lousios-rivier

In deze bouwsteen ‘Raften en rotskloosters in Dimitsana’ trekken jullie vandaag op wildwateravontuur in de groene Lousios-kloof. Volgens de Griekse mythologie was de Lousios-rivier de plek waar Zeus, de oppergod en vader van de Olympische goden, zichzelf baadde om zijn goddelijke kracht te vernieuwen. Jullie starten dus op een plek waar de mystiek van de oude Griekse goden samensmelt met de pracht van de natuur!

Bij aankomst, geeft de gids een korte introductie over veilig raften en krijgen jullie elk een neopreenpak en veiligheidsuitrusting om aan te trekken. Daarna brengt een bus jullie naar het beginpunt van dit wateravontuur … het plezier kan beginnen!

Jullie peddelen met de kinderen langs verschillende wildwaterversnellingen op de kronkelende Lousios- en Alfeios-rivieren waar achter elke bocht een nieuwe verrassing schuilt. Jullie voelen de kracht van de natuur in 2e moeilijkheidsgraad. Onderweg maken jullie stoppen jullie op idyllische plekken om te zwemmen in het kristalheldere water van de rivier en om leuke selfies te maken in de dichtbegroeide kloof. Je kan ook even heerlijk afkoelen onder een waterval, de natuur op haar mooist!

Dag 3: Vertrek Dimitsana

Voor jullie verder trekken, kan je ervoor kiezen om nog even te gaan hiken naar twee bijzondere rotskloosters genaamd Prodromos en Filou. Deze avontuurlijke wandeling start bij het ene klooster, waarna jullie door de groene Lousos-kloof omlaag wandelen naar het andere klooster. Een pittige route met aanzienlijk wat hoogteverschil maar de omgeving is adembenemend.

Beide kloosters zijn gebouwd in de rotsen en bieden een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur. De manier waarop ze zijn geïntegreerd in de rotsen is echt fascinerend. Binnen de kloosters vind je prachtige muurschilderingen en religieuze kunstwerken en ze bieden een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen – een magische plek om met de kinderen te ontdekken!

Daarna trek je verder naar de coole combo van glamping met watervalhike , ga je zelf je eigen Griekse mozaïek maken in Sparta, ontdek je Olympia met de virtuele bril of word je imker voor 1 dag in het schilderachtige Nafplion!

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Raften + routebeschrijving wandeling naar de kloosters

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis