meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Nafplio

Welkom in het schilderachtige Nafplio, een stad die je met open armen ontvangt voor een onvergetelijk avontuur met de kinderen! Nafplio is een charmant stadje in Griekenland, gelegen aan de oostkust van de Peloponnesos. Het voelt als een sprookjesstad met haar geplaveide straten, historische gebouwen en betoverende sfeer.

Zalig om hier even rond te kuieren door de pittoreske straten, waar je talloze kleine boetiekjes, heerlijke ijssalons, gezellige cafés en lekkere restaurantjes tegenkomt.

Wie zin heeft, kan ook de 999 trappen op naar het Palamidi-fort dat majestueus boven Nafplio uittorent. Je kunt met je kinderen de dikke fortmuren beklimmen met zijn hoge torens en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de zee.

Dag 2: Word imker voor 1 dag

Vandaag ontdekken jullie samen met de kinderen de wondere wereld van de bijen en de imkers! Honing maakt deel uit van de rijke culinaire tradities binnen Griekenland. De geografie en het klimaat zijn hier heel gunstig voor de productie van deze zoete lekkernij. Griekse honing staat bekend om zijn unieke smaken en aroma’s waarover jullie vandaag alles te weten komen.

Jullie gaan op bezoek bij een bijzondere familie van imkers. Deze eeuwenoude traditie van bijen houden en honing maken wordt hier telkens van ouder op kind doorgegeven. Ze zijn heel enthousiast om hun schatten aan kennis en geheimen met jullie te delen!

Trek je imkerpak aan, want je trekt de tuin in om te zien wat er allemaal gebeurt in een bijennest. Leer alles over de taken van de bijen en de belangrijke rol van de koningin. Ontdek hoe hard ze werken om die heerlijke honing te maken. Maar dat is nog niet alles! Iedereen mag verschillende soorten honing proeven. Laat je smaakpapillen tintelen en ontdek de verschillende smaken en kleuren van deze zoete lekkernij. Ga daarna creatief aan de slag met de opgedane kennis en maak je eigen kaars van bijenwas, een superleuk souvenir aan deze toffe dag!

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Word een imker met gans het gezin

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis