meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Sparta

Vandaag kom je toe in Sparta, dat nog steeds op dezelfde plaats ligt als in de Oudheid. Wandel door de brede boulevards met sinaasappelbomen en rozenstruiken en ga eens lekker lokaal eten. Wie zin heeft, kan ook de indrukwekkende UNESCO-ruïnes van Mystras bezoeken die vlakbij liggen. Verken met de kinderen de burcht met kerken, kloosters en paleizen.

Jullie logeren hier in een heerlijke guesthouse in het groen, met uitzicht op het Byzantijnse kasteel van Mystras en de stad Sparta. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad!

Dag 2: Maak je eigen Griekse mozaïek

Stel je voor: een zonnige tuin vol prachtige kunstwerken en een enthousiaste kunstenares die jullie met de glimlach welkom heet. Welkom in het kleurrijke Griekse kunstparadijs!

Overal om je heen zie je mozaïeken, versierde steentjes, lampionnen en ludieke kunstwerken in alle kleuren van de regenboog. Neem de tijd om eens rustig door de tuin te wandelen en alle frivole kunstwerken van dichtbij te bewonderen. Daarna is het de beurt aan jullie en de kinderen. Maak je geen zorgen als je nog nooit eerder mozaïek hebt gemaakt. Dit is de perfecte plek om te beginnen!

Eerst kies je het ontwerp dat je graag zou willen maken: er zijn tal van voorbeelden beschikbaar of je kan zelf iets ontwerpen. Daarna teken je je ontwerp over op een houten bord en kan je aan de slag met de verschillende stukjes gekleurde tegel. Samen met de kinderen ontdekken jullie hoe kleine stukjes glas, steen en keramiek getransformeerd worden in een uniek kunstwerk!

 

Dag 3: Vertrek uit Sparta

Vandaag trek je verder om de heerlijke mix van raften met rotskloosters in Dimitsana te verkennen, word je imker voor 1 dag in het pittoreske Nafplion of ga je ondergronds varen in de Diros grotten.

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Mozaïekworkshop met het ganse gezin

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis