meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Ostuni

Je komt aan in een masseria vlakbij Ostuni. Een masseria is een boerderij dat werd omgebouwd tot hotel. Neem een heerlijke plons in het zwembad en geniet van het terras.

Als het wat frisser wordt tegen de avond, moet je zeker eens het stadje Ostuni in. Het is een echt pareltje van Puglia en het is ook gezellig om er op een terrasje te eten.

Dag 2: Fietsen tussen de prachtige olijfboomgaarden

Instagram-waardige fietstocht

Dit is een ideale activiteit voor in de late namiddag. Je springt op de fiets en gaat met Daniele, je gids, het prachtige Parco Dune Costiere ontdekken. Daniele vertelt vol enthousiasme hoe oud de prachtige bomen wel zijn en hoe de olijven geoogst worden.

Ook bezoek je een olijfmolen waar je ontdekt hoe honderden jaren geleden de ezels en mensen samenwerkten om olijfolie te maken. Ook bezoek je een masseria waar ze kaas maken en waar je foto’s kunt maken op de “postcard road”, een instagram-waardige plek! Op het einde ga je nog, na alle verhalen over de olijfbomen, proeven van de heerlijke olijfolie. Ideaal om de kinderen eens te laten kennismaken met toch wel een belangrijke specialiteit van Puglia.

Weetje: wel 80% van alle olijfolie in Italië wordt in Ostuni gemaakt. De tocht duurt een drietal uur met vele stopjes en weinig kilometers. Heel gemakkelijk om door te fietsen.

Dag 3: Vertrek uit Ostuni

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming.

Van hieruit kan je naar Otranto, Lecce of Monopoli gaan.
Als je voor Otranto kiest, dan kan je een trektocht doen door het natuurgebied en het Bauxiet meer bewonderen. In Lecce kan je een papier-maché kunstenaar leren worden en in Monopoli ga je naar Polignano a Mare om een boottochtje te maken langs de kliffen.

inbegrepen

  • 2 nachten, ontbijt inbegrepen
  • Begeleide fietstocht door de olijfboomgaarden

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis