meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Gallipoli

Aankomst in je hotel vlak aan de zee dicht bij het stadje Gallipoli. In het hotel kun je heerlijk genieten aan het panoramische zwembad of in de schaduwrijke tuin. Vooraan heb je een boulevard waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Zo kan je naar Santa Maria al Bagno gaan: een klein stukje strand met een prachtige baai temidden het stadje. Het water van de baai heeft een lichtblauwe kleur en is mooi doorzichtig. De ideale plek om even te gaan zwemmen of te zonnen.

Dag 2: Echte kunst uit papier-maché in Lecce

Even van Lecce genieten

Vandaag kom je aan in het stadje Lecce, heel bekend om zijn prachtig centrum met de Piazza del Duomo, het amfitheater, de kerk Santa Croce en gezellige pleintjes.

Als hoofdstad van de provincie met dezelfde naam, is Lecce zeker het bezoeken waard!

Papier-maché kunstenaar worden

Giuseppe heet je hartelijk welkom in zijn atelier midden in het centrum van Lecce. Eerst krijgen we wat uitleg over hoe papier-maché (cartapesta in het Italiaans) is ontstaan en is geëvolueerd tot hoe we het vandaag kennen. Giuseppe zelf heeft al 40 jaar ervaring.

Daarna mochten we meegaan in zijn atelier en toonde hij zelf hoe je kunst maakt op basis van papier-maché. Daarna mochten we zelf de handen uit de mouwen steken. Jouw missie als papier-maché kunstenaar is om een mannetje aan te kleden met een broek en jas, die uiteraard ook helemaal uit papier-maché zijn gemaakt!
Nu weten we ook waarom het zo’n speciale kunst is: stuk voor stuk bekom je pareltjes waar vele uren handwerk en heel veel geduld voor nodig is.

Op het einde van de workshop bekom je een mannetje uit papier-maché, van kop tot teen aangekleed. Fijn om je werk tot een kunstwerk te zien transformeren.

Een activiteit die je nog dichter bij de Italiaanse cultuur brengt.

Dag 3: Vertrek uit Gallipoli

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming.

Van hieruit kan je naar Gallipoli of Ostuni gaan.
In Gallipoli kan je een paar daagjes chillen en in Ostuni kan je een echte kaasmaker worden en alle boerderijdieren bezoeken of kan je fietsen tussen de olijfboomgaarden.

inbegrepen

  • 2 nachten, ontbijt inbegrepen
  • Papier-maché workshop

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis