meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Ostuni

Je komt aan in een masseria vlakbij Ostuni. Een masseria is een boerderij dat werd omgebouwd tot hotel. Neem een heerlijke plons in het zwembad en geniet van het terras.

Als het wat frisser wordt tegen de avond, moet je zeker eens het stadje Ostuni in. Het is een echt pareltje van Puglia en het is ook gezellig om er op een terrasje te eten.

Dag 2: Ga naar de boerderij, ontmoet alle dieren en word een echte kaasmaker

Op de dierenboerderij!

Je komt aan bij Maria die je hartelijk ontvangt. Op de boerderij hebben ze twee leuke honden: Bobo en Titi. Zij zullen jullie vol enthousiasme welkom heten en jullie overal in de boerderij volgen. Deze schattige gidsen komen als geroepen, aangezien het een gigantische boerderij is met wel honderden dieren. Al die dieren ontmoet je dan ook persoonlijk en mag je eten geven. Wij hadden het geluk dat er juist een lammetje was geboren, het kon nog maar amper rechtstaan en probeerde zijn mama te volgen zonder steeds omver te vallen. Een superschattig plaatje.

Van de pasgeboren geitjes en lammetjes ga je naar de lieve koeien en daarna ga je naar de prachtige paarden die je allemaal mag strelen en eten geven.

De echte uitdaging van deze bouwsteen begint pas wanneer je eens mag proberen om een schaap of geit te melken. Dat ziet er dan misschien gemakkelijk uit, maar is eigenlijk best wel moeilijk.

Ricotta maken

De boerderij is gespecialiseerd in heerlijke kazen. Je gaat mee met Maria, die je leert hoe je een echte kaasmaker wordt en ricotta kunt maken, die je daarna natuurlijk zelf kunt proeven. Ricotta bestaat uit een combinatie van geitenmelk, schapenmelk en koeienmelk, waardoor alle diertjes van de boerderij goed te pas komen. Als kers op de taart krijg je op het einde lekkere kazen van de boerderij voorgeschoteld, samen met een glaasje wijn (voor de ouders) en bruschetta met heerlijke tomaatjes.

Maria kreeg een dikke 10/10 van Wolf, die het een heel toffe belevenis vond om kaas te maken, dieren te melken en eten te geven aan alle diertjes.

Deze belevenis organiseren we meestal ’s morgens vroeg of tegen de avond zodat het niet te warm is.

Dag 3: Vertrek uit Ostuni

Vandaag vertrek je naar je volgende bestemming.

Van hieruit kan je naar Otranto, Lecce of Monopoli gaan.
Als je voor Otranto kiest, dan kan je een trektocht doen door het natuurgebied en het Bauxiet meer bewonderen. In Lecce kan je een papier-maché kunstenaar leren worden en in Monopoli ga je naar Polignano a Mare om een boottochtje te maken langs de kliffen.

inbegrepen

  • 2 nachten, ontbijt inbegrepen
  • Begeleide tour door de boerderij
  • Kaas maken en eten!

sfeerbeelden van je hotel

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis