Van dag tot dag
Prijsindicatie
Hotel

Dag 1: Aankomst St. Lucia

Nijlpaarden en krokodillen zijn de tot de verbeelding sprekende buren van de bewoners van het dorpje St. Lucia. Dat ligt in het uiterste zuiden van het Greater St. Lucia Wetland Park (omgedoopt tot St. Lucia iSimangaliso Wetland Park) dat grenst aan de Indische Oceaan. De nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune aan de westkant van het dorp waar elke dag boottochten worden georganiseerd. De lagune staat in verbinding met de oceaan en vormt de voeding voor het hele iSimangaliso Wetland Park. Het dorp is trouwens alleen bereikbaar via een brug over deze lagune.

St. Lucia kan uitstekend als uitvalsbasis dienen voor enkele dagen van uitstapjes in de omgeving, zoals zwemmen en snorkelen in Cape Vidal, safari’s in het Umfolozi/Hluhluwe park (bekend voor zijn neushoorns), een nachtsafari in het iSimangaliso Wetland Park of paardrijden langs de kust.

Kosi Bay Nature Reserve, dat deel uitmaakt van het park, bedekt een gebied van stranden, mangrovebossen en meren. Hier kunnen kinderen snorkelen in kristalhelder water, een boottochtje maken, een van de vele wandelpaden volgen of een praatje maken met de lokale Tsonga-vissers terwijl ze hun netten verzamelen in de riviermonding.

Dag 2: Varen tussen nijlpaarden en krokodillen

Het St. Lucia iSimangaliso Wetland Park is een UNESCO Werelderfgoed en biedt een verfrissende afwisseling met de traditionele vlakten landschap van veel Afrikaanse parken.

Stap aan boord van een boot en ga de nijlpaarden en krokodillen spotten. Vergeet zeker je camera niet want je kunt ze van heel dichtbij bewonderen. Na twee uurtjes stap je weer aan land en ga je terug naar je lodge.

Dag 3: Vertrek St. Lucia

Vanuit St. Lucia kan je vertrekken naar Durban en lekker “Chillen of surfen aan zee in Durban”. Ook kan je vertrekken om de bouwsteen “Zippen tussen de Drakensbergen” te ondernemen.

Comfort Volwassenen Kind (3 – 11 jaar)
Comfort € 141 p.p. € 106 p.p.

wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen en ontbijt
  • Een boottocht om de nijlpaarden en krokodillen te spotten in het park

Prijzen zijn berekend voor een verblijf in juli-augustus en berekend op een familie  met twee volwassenen en twee kinderen (3-11 jaar) die op dezelfde kamer slapen. Indien je in een andere periode reist of met een andere gezinssamenstelling kunnen de prijzen afwijken.

De prijzen gelden als indicatie en zijn mede afhankelijk van de valutakoerswisselingen. Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs betaalt, kopen wij deze valuta in op het moment dat u de reis boekt.

sfeerbeelden van de lodge

Inspiratie nodig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis