meta_pixel

Algarve met kinderen, vind hier de allerleukste tips!

Zoek je dé leukste activiteiten in de Algarve bij uitstek? Dan zit je hier op de juiste plaats. Naast de prachtige stranden (waarover ik het nog zal hebben) zijn er ook tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Je kan er bijvoorbeeld een leuke tocht maken met ezels, op traditionele wijze brood gaan bakken, de grotten bezoeken of zelf gaan cliffjumpen! Perfect voor een superleuke ervaring voor het hele gezin, toch?

Picknick bij zonsondergang tussen de ezels

Een leuke ezeltocht bij zonsondergang mag niet ontbreken bij een familiereis door de Algarve. Deze unieke ervaring maakt je reis met kinderen net iets specialer! Voor deze activiteit vertrokken wij ’s avonds naar een mooi plekje in de Algarve in het midden van de natuur. Bij aankomst kunnen jullie met de kinderen kennis maken met de ezels. Deze kwamen bovendien ook snel naar ons toe want ze bevinden zich graag onder de mensen… en bij de kinderen!

Toen begon de magische wandeling. De kinderen mogen de ezels op en mama en papa mogen de ezels leiden doorheen de mooie natuur. De wandeling was zeker niet te lang of te moeilijk. Wanneer de zon stilletjes aan begint onder te gaan kom je aan op een mooie picknick plek. De ezels waren ook voorzien van zakken waarin een heerlijke en authentieke picknick zat. Ten slotte keren jullie terug naar de ezelboerderij en kunnen jullie nog even genieten van de mooie natuur. Dit is een echte aanrader voor een memorabel familiemoment!

ezelrit in de algarveEzeltoch bij zonsondergang Algarve

Leer cliffjumpen van de hoge rotsen

Aangezien onze kinderen af en toe van wat adrenaline houden vonden ze deze activiteit helemaal geweldig. De Algarve staat wel bekend voor zijn hoge rotsen en mooie stranden, maar wat als je nu van die hoge rotsen gaat springen? Voor de ouders die nu al denken “is dit niet te gevaarlijk?” geen nood! Deze activiteit is begeleid door professionele gidsen en de kinderen krijgen een helm en gepaste reddingsvestjes.

Onze kinderen gingen er onder andere klimmen, springen, zwemmen en genieten. Daarnaast zwommen ze ook in grotten waar ze alleen nooit zouden raken. Onze pubers vonden dit alleszins dé leukste activiteit van de hele reis. Eens ze dit hadden gedaan, konden ze de volgende dagen ook gewoon weer gaan cliffjumpen aangezien ze dit hadden geleerd. Er zijn veel strandjes in de Algarve waar dit populair is om te doen, bijvoorbeeld Algar Seco!

Groepsfoto op de rotsenCliffjump Algarve

Bak zelf je eigen brood en pizza

Meer op zoek naar een rustig, gezellig familiemomentje? Dan is dit leuke uitstapje naar een klein authentiek dorpje midden in de Algarve streek iets voor jullie! Steek je handen uit de mouwen en bak op authentieke wijze je eigen brood en pizza. Je leert stap voor stap hoe je het brood moet maken, beginnende bij het deeg te bereiden en het vervolgens even te laten rijzen. Vervolgens gaat dit de oven in. Dan kan heel de familie beginnen met de lekkere pizza’s klaar te maken, namelijk met uitsluitend regionale producten. Die gaat hierna ook de oven in en nadien is het lekker genieten van de heerlijke lunch! De perfecte quality time tijdens een avontuurlijke vakantie.

Brood Bakken Algarvealles in de pizzaoven steken

Met de boot in de prachtige grotten van de Algarve

Een must-see tijdens je vakantie in Portugal: de prachtige grotten van de Algarve. Een hele leuke manier om dit te doen is met een boot. Tijdens deze boottocht vaar je langs de grote rotsen en mooie grotten. Verschillende stops zijn voorzien om te genieten van de bezienswaardigheden en coole foto’s te maken met de kinderen.

Wat de kinderen zo leuk vonden aan deze ervaring was dat de boot via kleine ingangen de grot in kon. Dit in één vlotte beweging, zonder ook maar één schrammetje! De tocht was ook niet te lang en dus perfect voor de kinderen.

Grotten Algarve

De mooiste strandjes van de Algarve

Wil je ook een beetje relaxen aan het strand tijdens je vakantie? Dan kan zeker. De Algarve is natuurlijk niet voor niets bekend voor zijn prachtige stranden. Wij bezochten er verschillende en raden de volgende aan;

  1. Praia Da Marinha

Dit is zeker een hotspot in de Algarve. Dit strand hoort bovendien bij de beste stranden van heel Europa, zeker niet te missen dus! Dit strand kan bereikt worden via een steile houten trap. Het uitzicht tijdens de afdaling is prachtig! De hele kustlijn hierrond is vele mooie grotten rijk en impressionante rotsformaties!

  1. Praia Do Carvalho

Dit is een iets rustiger strandje in de Algarve. Bekend voor het heldere water en prachtige zand. Dit is een heel leuk strand waar je als ouder kan relaxen en de kinderen kunnen er leuk gaan snorkelen, zwemmen of zelf cliffjumpen! Het strandje is een beetje weggestoken en afgeschermd door de grote rotsen. Om er te raken moet je namelijk door een kleine tunnel stappen. Het is tamelijk makkelijk bereikbaar en de parking bij het strand is ook gratis. Tip: neem je eigen lunch mee naar het strand want er zijn geen restaurantjes in de dichte omgeving.

  1. Ponta Da Piedade

Ponta Da Piedade geeft je een prachtig zicht op de kust van Portugal. Je staat er op rotsformaties van wel 20 meter boven de grond. Dit zorgt uiteraard voor adembenemende zichten. Wanneer je aan Ponta Da Piedade bent kan je ook via een trap helemaal naar beneden stappen om het zicht van een ander perspectief te bekijken. Eens je daar bent kan je een boottocht maken om de rotsen van dichtbij te bekijken.

  1. Algar Seco

Algar Seco is heel leuk voor met de kinderen te gaan cliffjumpen! Het is bovendien nog niet door het massatoerisme ontdekt. Naast het prachtige landschap vind je er ook de Boneca, dit is een doorkijk met zicht op de Atlantische Oceaan, prachtig gewoon! Er is ook een kleine bar waar je iets kan drinken of relaxen.

Meer info?

Op zoek naar meer info over de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk deze, en nog veel meer andere activiteiten die wij aanbieden in Portugal. Allemaal kinderproof natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis