meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Tofino

Tofino is een schilderachtig stadje dat zich bevindt aan de westkust van Vancouver Island in de provincie British Columbia, Canada. Om er te geraken, reis je vanuit Vancouver naar het eiland via een een leuke ferrytocht.

TOF IN TOFINO

Met zijn eindeloze stranden en weelderige regenwouden biedt Tofino een zalige speeltuin voor natuurliefhebbers. Kinderen kunnen zandkastelen bouwen op Long Beach, terwijl tieners kunnen (leren) surfen op de geweldige golven van de Stille Oceaan. Voor een dosis cultuur kan je met het gezin het gezellige stadje Tofino verkennen met charmante winkelstraten, kunstgalerijen en heerlijke zeevruchtenrestaurants. Sluit de dag af met een strandvuur terwijl de zon ondergaat over de oceaan.

SLAPEN IN EEN BOOMHUT

Daarna is het tijd om te slapen en dat doen jullie hier in coole boomhutten! Geniet van een unieke en avontuurlijke accommodatie middenin het weelderige regenwoud, een geweldige kans om de natuurlijke schoonheid van Tofino van dichtbij te ervaren. De hutten zijn van alle comfort voorzien en liggen vlakbij het strand, waardoor je gemakkelijk naar de oceaan kan wandelen en genieten van de prachtige kustlijn.

Dag 2: Een bereleuke speurtocht in Tofino

Klaar om met het ganse gezin op zoek te gaan naar de magische zwarte beren in Tofino?

MET ZODIAC OP ZOEK NAAR DE ZWARTE BEER

Voordat de tour begint, ontvangen jullie eerst veiligheidsinstructies van de gids. Iedereen krijgt een reddingsvest, waterdichte jas, handschoenen, muts, …

Zodra alle deelnemers aan boord zijn, vertrekt de zodiac vanuit de haven voor de zoektocht naar beren. De zwarte beren die in deze regio leven, hebben poten met zwemvliezen waardoor ze in het water kunnen zwemmen. Nadat ze uit hun winterslaap ontwaakt zijn, moeten de zwarte beren zich de hele lente, zomer en herfst voeden aan de kustlijn. Vaak is de beste tijd om deze prachtige wezens te zien is bij eb en tijdens koelere perioden van de dag. Een unieke ervaring om deze imposante beren te bespieden terwijl ze op zoek gaan naar krabben onder de rotsen en keien.

Tijdens de berenexcursie kan je ook ander wildlife spotten waaronder zeearenden, zeeleeuwen, zeeotters, zeehonden en misschien zelfs een dolfijn of walvis.  Hou je camera dus bij de hand, want je weet nooit wanneer de perfecte foto tevoorschijn komt!

Houd er rekening mee dat het spotten van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving altijd afhankelijk is van seizoensgebonden en willekeurige factoren. Elke tour is uniek, en je weet nooit precies welke dieren je zult tegenkomen.

Dag 3: Vertrek uit Tofino

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Berenexcursie met de familie

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis