meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Tofino

Tofino is een schilderachtig stadje dat zich bevindt aan de westkust van Vancouver Island in de provincie British Columbia, Canada. Om er te geraken, reis je vanuit Vancouver naar het eiland via een een leuke ferrytocht.

TOF IN TOFINO

Met zijn eindeloze stranden en weelderige regenwouden biedt Tofino een zalige speeltuin voor natuurliefhebbers. Kinderen kunnen zandkastelen bouwen op Long Beach, terwijl tieners kunnen (leren) surfen op de geweldige golven van de Stille Oceaan. Voor een dosis cultuur kan je met het gezin het gezellige stadje Tofino verkennen met charmante winkelstraten, kunstgalerijen en heerlijke zeevruchtenrestaurants. Sluit de dag af met een strandvuur terwijl de zon ondergaat over de oceaan.

SLAPEN IN EEN BOOMHUT

Daarna is het tijd om te slapen en dat doen jullie hier in coole boomhutten! Geniet van een unieke en avontuurlijke accommodatie middenin het weelderige regenwoud, een geweldige kans om de natuurlijke schoonheid van Tofino van dichtbij te ervaren. De hutten zijn van alle comfort voorzien en liggen vlakbij het strand, waardoor je gemakkelijk naar de oceaan kan wandelen en genieten van de prachtige kustlijn.

Dag 2: Op walvissafari in Tofino

Maak jullie klaar voor een indrukwekkende ontmoeting met de zeereuzen want jullie gaan op walvissafari in Tofino!

MET DE BOOT OF ZODIAC

Wij kozen voor een walvissafari vanop een zodiac (mogelijk voor kinderen vanaf 142 cm) maar gezinnen met kleinere kinderen kunnen de walvissen ook bewonderen vanop een gewone boot.

  • Walvistours met zodiac-boten bieden een iets avontuurlijkere en intiemere ervaring, omdat deze boten kleiner en iets wendbaarder zijn en dichter bij het water liggen, wat betekent dat ze snel kunnen manoeuvreren en je dichter bij de walvissen kan komen terwijl je nog steeds de veiligheid en het respect voor de dieren handhaaft.
  • Walvissen spotten vanop een gewone boot zorgt voor een stabielere omgeving voor mensen die sneller zeeziek worden en bieden vaak ook meer ruimte en comfort voor de passagiers.
WIE ZIET ER DE EERSTE WALVIS?

Voordat de tour begint, ontvangen jullie eerst veiligheidsinstructies van de gids. Iedereen krijgt een reddingsvest en bij de Zodiac ook een waterdichte jas, handschoenen, muts, …

Zodra alle deelnemers aan boord zijn, vertrekt de (zodiac)-boot vanuit de haven voor de zoektocht naar walvissen en ander zeeleven. Tijdens de tocht voorziet de gids je van informatie over de lokale fauna en flora. Terwijl je met de (zodiac)boot over de oceaan beweegt, houdt iedereen goed de omgeving in de gaten. De gidsen zijn getraind om tekenen van walvissen te herkennen, zoals spuitende blowholes of de rugvin die boven het water uitkomt.

Tijdens een walvisspottour in Tofino, kan je naast walvissen ook andere dieren in het wild tegenkomen zoals zeeotters, zeeleeuwen en zeehonden. Soms als je geluk hebt ook dolfijnen en orka’s. Je spot er ook zeevogels waaronder meeuwen, aalscholvers, pelikanen, zeearenden en zelfs albatrossen. En wie weet zelfs een beer!

Houd er rekening mee dat het spotten van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving altijd afhankelijk is van seizoensgebonden en willekeurige factoren. Elke tour is uniek, en je weet nooit precies welke dieren je zult tegenkomen, maar de kans op het zien van een verscheidenheid aan zeedieren is altijd aanwezig tijdens walvisspottours in Tofino.

Dag 3: Vertrek uit Tofino

Wat is inbegrepen?

  • 2 Overnachtingen (zonder maaltijden)
  • Walvissafari met de familie

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis