meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?
Treinmarkt bij Bangkok

Dag 1: Aankomst Kananchaburi

Vandaag pikken de chauffeur en gids jullie op met als eerste stop de Romhub treinmarkt. Dat is een unieke attractie. De markt ligt vlak langs de spoorlijn: als de trein op het punt staat te passeren, halen de verkopers al hun verkoopwaren van het spoor. En als de trein voorbij is,  staat alles in een fractie van een seconde terug op het treinspoor. Je geniet hier volop met de kinderen van kleurrijke couleur locale en nadien ga je lunchen in een lokaal restaurant.

Daarna duiken jullie even de geschiedenis in via een bezoekje aan de River Kwai, het oorlogsmuseum en het Thailand Burma Railway Centre.

Je overnacht in een prachtig hotel in Kanchanaburi aan de rivier.

op de boot naar de drijvende huisjes

Dag 2: Slapen in drijvende huisjes op de River Kwai

ERAWAN WATERVALLEN + HELLFIRE PASS

’s Ochtends bezoek je de Erawan-watervallen.  Wandel helemaal naar de top van de waterval of neem een duik in het kristalheldere water op een van de vele waterniveaus van de waterval. Je geniet hier ook van een lekkere lunch. Nadien bezoek je de Hellfire-pass waar de krijgsgevangenen gewerkt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog.

SLAPEN IN DRIJVENDE HUISJES OP DE RIVER KWAI

Daarna scheep je in naar je nieuwe stek voor 1 nacht: de drijvende huisjes op de River Kwai.

Met een bootje vaar je naar de drijvende huisjes, gebouwd op een bamboevlot. Je hebt je eigen huisje met zwemsteiger en hangmat. Onze kinderen vonden het geweldig om van de raft in de rivier te springen, zich een beetje te laten meevoeren met de stroming en er dan iets verder weer op te kruipen. Zwemmen is hier zeker in orde als je een zwemvest draagt. Tijdens onze verkenning ging zelfs onze 6-jarige met papa mee in het water. Dit is een fantastische locatie om de hele dag door te brengen.

In de drijvende huisjes is geen elektriciteit, maar ze worden ’s avonds wel verlicht door olielampen. Je sluit de dag af met een lekker diner op het terras en traditionele Mon-dansen op het podium van de junglerafts. Dit is een unieke ervaring die je niet snel vergeet.

Dag 3: Vertrek uit de drijvende huisjes

Van hieruit kan je naar de volgende bouwstenen: “Chillen op het strand in Hua Hin“, “Thaise kookles en op bezoek bij de aapjes“. Ofwel kan je naar Bangkok gaan, daar zijn de volgende bouwstenen mogelijk: “Met de fiets door Bangkok“, “de drijvende markten van Bangkok“, “ontdek Bangkok met de leukste vervoersmiddelen“.

wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen waarvan een in een mooi hotel aan de River Kwai en een in de drijvende huisjes op de Rivier.
  • Elke dag lunch, op de drijvende huisjes ook ontbijt en diner inbegrepen.
  • Alles onder begeleiding van een Engelstalige gids (dag 1 en dag 3), volledig privé voor jouw gezin. Je kan naar wens zaken afspreken met de gids.

 

sfeerbeelden van de lodge

Drijvende huisjes

Lodge aan het water van de River Kwai

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis