meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Death Valley

Je komt aan in je hotel nabij Death Valley.

Death Valley is een woestijnvallei die deel uitmaakt van de grotere Mojave-woestijn, die zich uitstrekt over delen van Californië, Nevada, Utah en Arizona in de Verenigde Staten. Death Valley of de “doodsvallei” is het warmste, droogste en laagstgelegen nationaal park in de VSA. Het is een park van extremen: hitterecords in de zomer, besneeuwde toppen in de winter. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is er toch een grote diversiteit aan leven in Death Valley.

Geniet bij aankomst van waterplezier met het gezin want het zwembad zorgt meteen voor de nodige verfrissing!

Dag 2: Rondrijden in en rond Death Valley

Een bezoek aan Death Valley met kinderen wordt een onvergetelijke ervaring, vol met fascinerende landschappen. Want ondanks de droogte biedt het park heel wat variatie:

  • Zandduinen bij Mesquite Flat Sand Dunes: een uitgestrekt gebied van zacht glooiende zandduinen die een speelplaats bieden voor zowel jong als oud
  • Zoutvlaktes bij het Badwater Basin, het laagste punt in Noord-Amerika, op ongeveer 86 meter onder zeeniveau. Het bekken verzamelt water uit de omliggende bergen, maar vanwege de extreme hitte in Death Valley verdampt het water snel, waardoor er zoutafzettingen achterblijven.
  • Kleurrijke rotsen bij Artist’s Palette op de Artist Drive: de kleurvariaties zijn het resultaat van verschillende mineralen die in de rotsen voorkomen, waaronder ijzer, mica en mangaan. Afhankelijk van de lichtomstandigheden en het tijdstip van de dag kunnen de rotsen schitterende tinten rood, groen, geel en paars vertonen.
  • Prachtig panorama vanaf Zabriskie Point: een geweldige locatie voor het bewonderen van de zonsopgang of ondergang.
  • Devils Golf Course: een surrealistisch landschap van zoutkristallen die uit de uitgedroogde modder omhoog steken.
  • Golden Canyon: voor gezinnen die houden van korte wandelingen en het verkennen van smalle ravijnen, is dit de ideale stop!
  • Rotstekeningen en spookstadjes nabij Titus Canyon, waar goudzoekers in de jaren 20 naar ertsen dolven.

Neem jullie tijd om rustig te rond te rijden en rond te kijken in het park en te genieten van al het moois. Van zandduinen tot zoutvlaktes, elke locatie draagt bij aan een onvergetelijke reis vol ontdekkingen voor jong en oud!

Volgende bestemming

Vervolgens rijden jullie verder naar de volgende bestemming. Van hieruit kan je Los Angeles bezoeken of Las Vegas, of je kiest voor de natuur van Yosemite National Park of Zion National park.

inbegrepen

  • 1 overnachting

sfeerbeelden van je HOTEL

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis