meta_pixel

Ontdek de wereldexpo 2021 in Dubai

Een once in a lifetime event: ontdek de gigantische wereldexpo in Dubai. Maak de grootste show mee die ooit door Dubai is georganiseerd! Een evenement vol interactieve activiteiten, culinaire ervaringen en netwerk opportuniteiten.

Ontdek de wereldexpo in Dubai. Deze expo vindt elke 5 jaar plaats in een ander land en ligt dit jaar tussen Abu Dhabi en Dubai, op ongeveer 20 minuten rijden van de bekende Dubai Marina. Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 kunnen jullie dit event meemaken. Het thema van de expo dit jaar is “connecting minds, creating the future”. De site hiervoor is maar liefst 438 hectares groot.

De site is op verschillende manieren te bereiken. De snelste en meest duurzame manier is via metro. Er vertrekt een metro vanuit het centrum van Dubai naar de ingang van de Expo. Er zijn ook gratis shuttle bussen voor alle Expo bezoekers die vertrekken vanuit verschillende stations uit Dubai of de andere Emiraten. Ook kan je simpelweg via taxi, Careem of Uber gaan.

Op de expo zullen meer dan 200 verschillende paviljoenen zijn. Elk land heeft een paviljoen toegewezen, in totaal zullen dit 192 land-paviljoenen zijn. In elke paviljoen zullen verschillende dingen te doen zijn. Zo staat de Belgische paviljoen in teken van hernieuwbare energie en smart-technologieën. Ook zal van de Belgische keuken te proeven zijn. Het paviljoen ziet eruit als een boog bedekt met planten, dit met de bedoeling om meer energie te produceren dan het verbruikt. Er zullen ook verschillende Belgische innovaties te zien zijn.

Daarnaast zullen er dagelijks meer dan 60 live events plaatsvinden op de expo. Doorheen de expo zullen er verschillende straatfestivals en optredens zijn die voor alle leeftijden en achtergronden in de smaak zullen vallen. Daarnaast ook parades op staat die alle zintuigen inschakelen, dans mee op het ritme van de muziek! Jullie kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de familie-ervaring, die gevuld zit met interactieve activiteiten alsook educatieve activiteiten over elk werelddeel. Liever een echte voedsel ervaring? Dit kan ook, door elke land-paviljoen kan je proeven van alle verschillende keukens. Op de Expo zullen er in totaal meer dan 200 restaurants zijn. Ze tillen de voedsel ervaring ook naar een hoger niveau: ontdek hoe de nieuwe technologieën onze manier van koken zullen veranderen.

Ps: voor de ondernemers onder jullie is dit ook dé gelegenheid om te netwerken! Elk land zal vertegenwoordigd zijn, nieuwe technologieën worden voorgesteld en tal van andere ondernemers zullen aanwezig zijn.

Verken de rest van de Emiraten

Zowel voor als na de wereldexpo kan je ook verschillende activiteiten plannen om Dubai, en de andere Emiraten, te ontdekken. Ga bijvoorbeeld op verkenning in het oude Dubai en kuier tussen de traditionele souks. Je vindt er onder andere de textiel souk, de kruiden souk en veel meer. Daarnaast kan je ook de impressionante wolkenkrabbers gaan bewonderen bij Dubai Marina.

Graag ook een woestijnervaring? Ga met de quads crossen tussen de kamelen of ga sandboarden met de kinderen. Geniet na deze activiteiten van een coole vuurspuwshow en een lekkere barbecue. Je kan er bovendien ook overnachten in een boomhut of een luxe iglo tent. Benieuwd naar alle andere ervaringen in de Emiraten? Bekijk ze op onze website.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis