meta_pixel

Vaccinaties in Zuid-Afrika zijn niet verplicht (behalve dus voor gele koorts als je in de zeven dagen voor je aankomst in Zuid-Afrika een land bezocht waar gele koorts voorkomt).

Maar voor een verblijf in Zuid-Afrika worden de volgende vaccinaties wel aangeraden:

  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A
  • Bij een verblijf langer dan drie maanden worden ook hepatitis B, rabiës en tuberculose aangeraden.

Ga zeker naar de pagina “Gezond op reis” voor meer info hierover. Je vindt er ook een reisapotheek.

Er zijn veel nationale parken waar helemaal geen malaria voorkomt zoals Pilanesberg of Addo Elephants Park. Als je het innemen van malariatabletten wil vermijden, ga je best op zoek naar de Big 5 in deze malariavrije parken.

Maar in sommige delen van het land (zoals het Kruger Park in het oosten) komt de malariamug voor. Het is daarom verstandig malariatabletten in te nemen.

In het algemeen is het aangeraden om maatregelen te nemen tegen muggenbeten (een muggenmiddel met DEET of bedekkende kleding).

Neem zo’n 4 tot 6 weken voor vertrek contact op met je huisarts om je eigen gezondheid en die van je kinderen even te bespreken in het kader van je vertrek naar Zuid-Afrika.

 

Nog vragen?

Heb je vragen over jouw bestemming? Raadpleeg dan de FAQ (veelgestelde vragen) op de pagina van de bestemming. Daar vind je wellicht je antwoord op je vraag! Toch niet? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis