meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Kamperen met kinderen en fietsen door de rijstvelden

Transfer van het vliegveld van Loei naar het dorp Wang Saphung. Bij aankomst op het kampeerterrein zijn jullie klaar voor een fietstocht rond het dorp (of, indien liever niet fietsen, dan kan er ook voor een traditionele “song taew” – klein busje – gezorgd worden). Heel weinig toeristen te bespeuren in dit dorp en de mensen zijn dan ook uitermate blij je te kunnen verwelkomen in hun huizen!

de fietstocht

De fietstocht gaat langs de rijstvelden en tempels en toont je de manier van leven van de lokale boeren. Je stopt bij een rubberplantage, een traditioneel Thaise boerenwoning, leert een stukje sjaal weven op de ambachtelijke manier en gaat wat lekker fruit scoren op een lokaal marktje.

Daarna ga je off-road tot aan de eco-boerderij van Sirila. De boerderij is volledig zelfvoorzienend. Ze hebben geen elektriciteit (alleen wat zonne-energie) en ze pompen hun eigen water op. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze alles realiseren. Je krijgt een rondleiding op de boerderij en uitleg over wat ze allemaal kweken: agarhoutbomen, ananassen, drakenvruchten, mango’s, koffie, cashewnoten, dadelpalmen en nog veel meer.

de avond

’s Avonds geniet je van een heerlijke BBQ bij een spectaculaire zonsondergang. Eenmaal het donker is, zorgen een kampvuur, fakkels en kaarsen voor een feeërieke en gezellige sfeer. Vanavond ga je kamperen met kinderen, je overnacht op de boerderij in een comfortabele safaritent. Alle comfort is aanwezig en onze kinderen vonden het zalig om de buitendouche te testen. Geniet vanop jullie terras van de rust en de prachtige omgeving.

Dag 2: Chillen op de rafts onderweg naar Chiang Khan

CHILLEN OP DE RAFTS

Vandaag trek je verder naar het Noorden maar stop je onderweg voor de lievelingsactiviteit van onze kinderen: chillen en springen, duiken, zwemmen aan de rafts. Je komt toe in een adembenemende omgeving en een longtailboot duwt je privé-raft naar het midden van het meer. Lunchen doe je op de boot, in alle rust en genietend van het prachtige panorama. Nadien tijd om volop te relaxen en jullie raft als springplank te gebruiken voor de coolste jumps in het verfrissende water. Heerlijke family time!

chiang khan

Daarna gaat het verder naar Chiang Khan, een prachtig en autenthiek dorpje. Je gaat werkelijk terug in de tijd: magnifieke teakhouten huizen aan de oever van de Mekong rivier die het landelijke leven van dit stukje Thailand perfect weerspiegelen. Slenter rond in de smalle straatjes, ontdek de kleine restaurantjes en winkeltjes, en proef van de unieke sfeer!

Dag 3: Woon een Boeddhistische plechtigheid bij

In de vroege ochtend, net na zonsopgang, wandelen de monniken door de nauwe straatjes van Chiang Khan voor hun ochtendlijke aalmoesronde (de ‘morning alms’). Dit is een traditionele boeddhistische plechtigheid waarbij de bevolking rijst schenkt aan de monniken in ruil voor een zegening. Het pension waar je logeert helpt je bij dit magische ritueel, echt heel bijzonder om samen met de kinderen mee te maken!

Daarna ontbijt je in een klein, traditioneel restaurantje en stap je over in een boot voor een tochtje op de Mekong rivier. Je geniet van de landschappen, proeft even van het lokale leven langs de oevers, ziet vissers aan het werk en vangt ook een glimp op van buurland Laos aan de overkant.

Volgende ervaring
Van hieruit kan je naar de volgende bouwstenen. In Bangkok zijn de volgende ervaringen mogelijk: “Met de fiets door Bangkok“, “de drijvende markten van Bangkok“, “ontdek Bangkok met de leukste vervoersmiddelen“. Daarnaast kan je kiezen om naar Chiang Mai te gaan. Daar kan je “ziplinen” of “op de riksja en naar de olifanten“. Of in Chiang Rai “de gouden driehoek ontdekken“.

 

 

wat is inbegrepen?

  • Alle transfers
  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • 2 x lunch en 1 x BBQ eerste avond
  • fietstocht, varen met de rafts op Huay Krating, boottocht op de Mekong rivier

Sfeerbeelden van de lodge

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis