meta_pixel
Van Dag tot dag
Wat hoort erbij?
Waar slaap je?

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Welkom in Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam! Terwijl je van de luchthaven naar de stad reist, zie je de landelijke gebieden snel veranderen in drukke straten vol scooters, kleurrijke markten en historische gebouwen. Hanoi is een stad vol cultuur en avontuur, klaar om ontdekt te worden door het hele gezin!

Dag 2: Maak je eigen waterpoppentheater in Hanoi

Maak je eigen waterpoppentheater in Hanoi. Het waterpoppentheater is een traditionele Vietnamese kunstvorm die teruggaat tot de 11e eeuw. Het werd oorspronkelijk opgevoerd door boeren in de rijstvelden tijdens het regenseizoen om de goden te eren voor een goede oogst. Vandaag wordt het waterpoppentheater uitgevoerd in een bassin of vijver waarin de poppenspelers zich achter een scherm verbergen en de poppen via lange stokken onder water manipuleren. Hierdoor lijkt het alsof de poppen over het wateroppervlak dansen, een uniek schouwspel!

GENIET VAN EEN WATERPOPPENSPEL

Wij nemen jullie mee buiten de gebaande toeristische paden naar een authentiek dorpje in de buurt van Hanoi. Daar staat een familie van waterpoppenmakers te popelen om jullie een dagje mee te nemen in hun leefwereld. Na een warm welkom met Vietnamese thee, genieten jullie van een wondermooi waterpoppenspel. De voorstellingen vertellen vaak traditionele Vietnamese legendes, folklore, en verhalen uit het dagelijks leven.

WORD ZELF EEN WATERPOPPENSPELER

En er is meer! Want na de show mogen jullie een kijkje nemen achter de schermen. De poppenspelers staan vaak tot hun middel in het water en gebruiken een systeem van stokken en snaren om de poppen te bewegen. Tijd om zelf in actie te schieten! Samen met de kinderen trekken jullie een waterpak aan en onder begeleiding van een professionele waterpoppenspeler spelen jullie zelf met de waterpoppen in jullie eigen familietheater!

MAAK ZELF JE EIGEN WATERPOP

Daarna bezoek je een artiest die de waterpoppen maakt. De poppen zijn gemaakt van hout en beschilderd met levendige kleuren. Ze vertegenwoordigen een breed scala aan figuren, van mensen en dieren tot mythologische wezens. Wie wil, kan zelf ook proberen een pop uit hout te snijden of een pop te beschilderen.

KUIER IN HET DORP

Nadien verken je nog even het leuke dorp met de gids. Onze kinderen werden uitgedaagd tot een partijtje badminton en voetbal, heerlijk om van zo dichtbij het Vietnamese leven te kunnen beleven!

Kleurrijke poppen voor waterpoppentheater bij Hanoi

Dag 3: Vertrek uit Hanoi

Vandaag staat jullie een nieuw avontuur te wachten! Blijf je in Hanoi? Kies dan voor:

Op weg naar jullie volgende bestemming op de rondreis? Kies voor:

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • een interactieve namiddag bij een waterpoppentheater

sfeerbeelden van je hoTEL

Need inspiration?

Sign up for our newsletter

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis