meta_pixel

Unieke accommodaties in Portugal

Leuke plaatsen bezoeken tijdens jouw rondreis door Portugal is een must, maar dit in combinatie met prachtige, unieke accommodaties maakt de reis volledig. Bij Kiddotravel zorgen we niet enkel voor leuke activiteiten met kinderen, maar ook voor memorabele hotels. Graag sommen wij de leukste van deze plaatsjes op voor jullie.  

Wijnboerderij langs de Douro rivier

Bij onze activiteit “cruisen langs de wijnranken op de douro rivier” overnacht je in een unieke wijnboerderij. Hier kan je kiezen voor enerzijds een familiekamer of anderzijds een origineel verblijf in een wijnvat tussen de wijngaarden. Het kan heel warm worden in Portugal, dus is het mooie zwembad dé ideale verkoeling.

Daarnaast is het er prachtig om te wandelen. Wil je een wandeling met wat meer info over het domein? Dan kan je deelnemen aan de tour die hiervoor voorzien wordt. Daar tonen ze je bijvoorbeeld hoe de wijnen zijn gemaakt en mag je ze ook eens proeven.

hotel Douro uniek verblijf in Portugal op een Rabelo-boot op de Douro

Slapen in een boomhut

Deze plek past perfect in een rondreis met kinderen. Welk kind slaapt nu niet graag in een luxe familie-boomhut? Naast de super coole kamer is het een eco-vriendelijk domein met een skatepark en een mooi zwembad. Daarnaast kun je op het domein fietsen of skateboards huren en genieten van deze mooie plaats. Van hieruit kan je ook snel naar Baleal en Peniche, twee bekende surfspots. Hier kan je leren surfen tijdens onze activiteit.

Voor het ontbijt kan je zelf een uur kiezen wanneer ze het naar je boomhut brengen om dit samen met het gezin op te eten.

Slapen in een boomhut Slapen in een boomhut Gaan surfen

Themakamers in “Parque Natural das serras de aire e candeeiros”

Dit kleine hotel dat enkele kamers telt, is echt prachtig en straalt meteen rust uit. Elke kamer van dit hotel is in een ander thema uitgewerkt. Je kan er kiezen voor bijvoorbeeld de “mystic room”, de “romantic room” of zelfs de “chocolate room”. Het is daarnaast ook gelegen in een heel mooie omgeving: het “Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros”, perfect om te gaan wandelen met de kinderen.

Wij raden dit hotel aan als je even, ver van alle drukte wilt uitrusten gedurende enkele dagen. Voor de kinderen is het mooie zwembad in de tuin ook echt een plus. Er liggen bovendien leuke ligkussens en hangmatten. Dit hotel voorziet ook elektrische fietsen met uitgestippelde fietsroutes.

Plus: je kan er een “kookworkshop voor kinderen volgen”.

hotel in Alvados Terras van het hotel in Portugal Leuke schommel voor de kinderen Kookworkshop voor kinderen: kinderen aan het koken

Logeer midden in de natuur

Het Nationaal Park van Penada-Geres is een prachtig stukje natuur in Portugal. Aan de ingang van dit park ligt een authentieke pousada met schitterende vergezichten. Het hotel was bovendien een voormalig jachtpaviljoen. Het is dit uitzicht dat dit hotel zo uniek maakt met een adembenemend zicht over de rivier Cávado en de rustgevende Caniçada dam. Daarnaast is er ook een zwembad zodat je samen met de kinderen kunt genieten en ontspannen. Wij raden aan om er te eten op het buitenterras van het hotel bij zonsondergang, dit is samengevat prachtig!

Bekijk onze activiteit die hieraan gelinkt is: “Kajakken en suppen op het meer van Penada-Geres National Park“. Liever wat meer spanning? Dan kan je ook op “avontuur gaan in de canyons van het Nationaal park“.

kajakken in Penada-Geres National Park

Meer info?

Overtuigd van deze unieke hotels en benieuwd aan welke activiteiten ze allemaal gekoppeld zijn? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk deze, en nog veel meer andere activiteiten die wij aanbieden in Portugal. Allemaal kinderproof natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis