meta_pixel

De Emiraten met kinderen; unieke accommodaties en de leukste activiteiten!

Bij Dubai denk je misschien meteen enkel aan strandvakantie of luxe maar niets is minder waar. Ook met kinderen zijn de Emiraten, en dus ook Dubai een topbestemming. Wij reisden er zelf naartoe met onze kinderen en zij hebben het alvast goedgekeurd! Lees hier onze tips bij een bezoek aan de Emiraten.

De Emiraten zijn gekend om hun prachtige woestijnen. Bij een reis naar de Emiraten kan een bezoek hieraan dus zeker niet ontbreken. Om die woestijn op de leukste manier te verkennen zijn tal van coole activiteiten voor kinderen en tieners. Zo kan je tussen de wilde kuddes kamelen met de quad crossen voor een grote dosis fun & adrenaline. Daarnaast kan je er ook op jeepsafari. Je scheurt dan met een Landrover door de duinen op het ritme van de Arabische muziek. Ook kunnen de kinderen sandboarden, voor de kleinere of minder ervaren kinderen kun je ook gewoon op je sandboard zitten en naar beneden glijden! Bij al deze activiteiten kan je kiezen om vervolgens in een boomhut of luxe iglo tent te overnachten. Hierbij is in de avond een spectaculaire vuurspuwshow voorzien met een lekkere barbecue.

Dubai verkennen kan op verschillende manieren. Zo kan je het oude Dubai verkennen via een Nederlandstalige gids die zelf al meerdere jaren in deze stad woont. Een bezoek aan de oude stad biedt u een pittoreske kijk in het verleden en biedt een scherp contrast met de opvallende architectuur en enorme wolkenkrabbers van het moderne Dubai. Ook kan je dit nieuwe, moderne deel van Dubai verkennen met een gids. Dit doe je door een wandeling langs Dubai Marina, In de Marina vind je maar liefst 200 wolkenkrabbers met elk hun unieke architectuur langs een mooi kanaal. Een hele jonge, trendy en luxueuze wijk. Je kan er ook lopen langs de Marina “Walk” met uitzicht op deze impressionante gebouwen, boten, cafés, restaurants en winkels.

Tijdens deze rondleidingen kom je ook meer te weten over de kledij van de Emirati, hun godsdienst, de gebruiken op straat, de cultuur en hoe de 7 Emiraten in elkaar zitten. Wil je Dubai liever op een leuke manier vanaf het water ervaren? Véél beter dan die lange wandelingen, zullen de kinderen denken en bovendien geen enkele last van de hitte van de woestijn. Met de speedboot vaar je onder andere door de Dubai Marina, langs het bekende Palm Jumeirah eiland in de vorm van een palmboom en Atlantis The Palm. Bovendien kun je genieten van een schitterend zicht op de skyline van Dubai. Ideaal voor je vakantiefoto’s.

Dan niet te vergeten, de iconische, hoogste toren ter wereld: de Burj Khalifa. Dit is een super belevenis voor zowel ouders als kinderen. Wist je bovendien dat deze toren in ongeveer 5 jaar tijd is gebouwd?! Bovenaan kan je genieten van een prachtig zicht over Dubai. Naast die befaamde Burj Khalifa liggen de, ook zeer bekende, dansende fonteinen. Deze kan je met de boot bezoeken. Geniet van een bruisend waterschouwspel met knotsgekke fonteinen die staan te springen om je te verrassen! Je ziet het spektakel dan ook van heel dichtbij en op een heel relaxte manier. De kleine bootjes varen dan ook nog wat rond zodat je nog een schitterend zicht hebt op de Burj Khalifa.

Meer info?

Overtuigd van deze unieke ervaringen en benieuwd naar welke andere activiteiten er zijn? Neem vlug een kijkje op onze website en bekijk alle ervaringen die wij aanbieden in de Emiraten. Allemaal kinderproof natuurlijk! Laat het dromen naar de volgende vakantie maar beginnen.

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis