meta_pixel

VERBORGEN PARELS IN EUROPA

Europa zit vol populaire familiebestemmingen maar er zijn ook talloze verborgen parels die ideaal zijn om samen met de kinderen te ontdekken en te verkennen. Laat je inspireren door deze unieke en authentieke ervaringen en ga op avontuur met het gezin in Kroatië, Montenegro, Portugal, Slovenië en Italië!

Kroatië EN MONTENEGRO

VOGELS SPOTTEN OP HET MEER VAN SKADAR

Een spannende en educatieve activiteit voor het ganse gezin! Het meer van Skadar is een prachtig meer op de grens van Montenegro en Albanië. Je geniet van een zalig boottochtje met de kinderen in een adembenemende omgeving en intussen speur je naar de 281 verschillende soorten vogels die er leven. Met een beetje geluk spot je de Dalmatische pelikaan, een van de grootste en meest indrukwekkende vogels in Europa!

TRUFFELS ZOEKEN MET HONDEN

Ga op truffeljacht in het prachtige Istrië! Je zoekt truffels samen met honden die hier speciaal voor getraind zijn én bovendien heel kindvriendelijk zijn. Nadien geniet je van een heerlijk 3-gangen-truffeldiner met aangepaste gerechten voor de kinderen. Een originele en supertoffe activiteit voor dierenliefhebbers en smulpapen!

 

POrTUGAL

WIEBELEN OP DE LANGSTE HANGBRUG TER WERELD

Verken het UNESCO Geopark van Arouca via een avontuurlijke labyrint van houten paden, een topper bij onze kinderen! Daarna is het tijd om de adrenaline van het gezin letterlijk de hoogte in te jagen want jullie steken samen de ‘Arouca 516’ over, de langste hangbrug ter wereld! Dankzij de doorzichtige bodem zie je 150m onder jullie voeten de Paiva-rivier stromen. Spannend en indrukwekkend!

BAK JE EIGEN BROOD EN PIZZA

Middenin de toeristische Algarve in Portugal, nemen we jullie mee naar een klein authentiek dorpje. Gezien de weinige toeristen daar, kijken de bewoners nieuwsgierig en geamuseerd toe. Tijd om samen met de kinderen de handen uit de mouwen te steken: deeg mengen, kneden en laten rijzen om er nadien jullie eigen brood en familiepizza van te maken. Als toetje gaan jullie even langs bij de lokale honingmaker om er te smullen van de plaatselijke honing. Heerlijke qualitytime met gans het gezin!

SLOVENIË

BEREN SPOTTEN IN HET BOS

Slovenië heeft een van de grootste populaties bruine beren in Europa en  is dus de ideale gezinsbestemming om deze imposante dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. Met een berengids trek je door de uitgestrekte bossen van Kočevsko. Samen met de kinderen volg je de dierensporen en leer je letten op tekenen van aanwezigheid van bruine beren, wolven, lynxen, herten, reeën, uilen, … Een onvergetelijke en leerrijke ervaring voor gans het gezin!

AQUATREKKING OP DE SOČA RIVIER

Een unieke activiteit voor gezinnen met kleinere kinderen in het azuurblauwe water van de Soca rivier!  Je wandelt, zwemt en duikt op rustige stukken van de rivier en laat je lekker meevoeren door de stroming. Vergelijkbaar met canyoning, maar dan zonder harnassen en touwen en helemaal op maat van de kleinsten. Een supertof familieavontuur om de natuur ten volle te beleven vanuit het azuurblauwe water tussen de Julische Alpen in Slovenië.

ITALIË

KLEURRIJKE HIKE IN OTRANTO

Otranto is een prachtige kustplaats in de Italiaanse regio Puglia en een geweldige bestemming voor gezinnen. Geniet van een kleurrijk schouwspel tijdens deze trektocht naar het Bauxiet meer: het contrast tussen het rode gesteente en de turquoise kleur van het water is heel bijzonder! De gids entertaint de kinderen onderweg met allerlei leuke weetjes en lekkere proeverijen zoals nectar van de honingplant, heerlijk!

SMULLEN VAN JE ZELFGEMAAKTE RICOTTA

Je verblijft in het sprookjesachtige witte stadje Ostuni waar je boerin Maria een dagje gaat helpen op de boerderij. Honderden geitjes, koeien en paarden staan klaar om gevoederd, verzorgd en ook gemolken te worden. Daarna tovert Maria jullie gezin om in echte kaasmakers! Het maken van ricotta is een leuke activiteit om te doen met kinderen en het beste is natuurlijk dat jullie er nadien samen kunnen van genieten, smakelijk!

MEER INFO?

Op zoek naar meer info over onze rondreizen met kinderen en de verschillende ervaringen? Neem vlug een kijkje hier en bekijk alle coole activiteiten die wij aanbieden op 14 verschillende bestemmingen verspreid over 4 continenten. Allemaal kinderproof natuurlijk en helemaal samen te stellen en te combineren op maat van jouw gezin!

Inspiratie nodig?

Schrijf u in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Jullie reis
bouwblokken, nachten
Bekijk mijn reis